Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Es forma personal dels ajuntaments vallesans en orientació professional a joves

19 d'octubre de 2021


Vacarisses va acollir una sessió pràctica sobre noves metodologies i recursos

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està portant a terme unes sessions de formació amb diferents professionals de la comarca que treballen en processos d’orientació professional a joves. L’objectiu és donar a conèixer noves metodologies i recursos, fomentant així un procés d’orientació que s’ajusti a les necessitats juvenils i del territori.

 

El passat divendres, la sala dels Cups del Castell de Vacarisses va acollir la sessió formativa Apunts per a la transformació en orientació acadèmica i professional. Hi van participar diferents professionals provinents dels àmbits de la inserció laboral, l’atenció a la joventut i  l’acadèmic de diversos municipis vallesans (Cerdanyola del Vallès, Palau-solità i Plegamans , Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Vacarisses). L’alta demanda d’inscripcions a aquesta sessió pràctica ha portat el Consell comarcal a programar-ne una altra per al proper 19 de novembre.

 

La jornada de divendres va ser presentada per la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Vacarisses, Júlia Carbó, que va agrair la participació dels i les assistents. En la primera part de la sessió, es va presentar el Projecte Xcelence – Escoles Que Inspiren, per part de les fundacions Bertelsmann i ExE. Es tracta d’un projecte innovador en xarxa entre centres educatius, entitats i empreses del territori per facilitar l’orientació acadèmico-professional de l’alumnat de centres de formació secundària obligatòria.

 

Tot seguit, des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, es van explicar els recursos vinculats a l’orientació professional de les Vocacions industrials arrelades al territori que s’ofereixen als centres d’orientació i formació de la comarca, a través de la Guia d’activitats Educatives de l’entitat i del Catàleg de Vocacions industrials.

 

Després, es va iniciar una sessió pràctica a través d’una proposta artística per a revisar el rol professional en l’orientació a joves, a càrrec de l'entitat Basket Beat. Pilota de bàsquet en mà i amb la música com a eina per transformar l'estat de consciència, es van treballar la consciència grupal, el lideratge impersonal i diferents tècniques per a la reflexió i la intervenció en l’orientació professional, com els Stop moments, la direccionalitat educativa i la problemàtica social i l'acompanyament sòcio-educatiu.

 

Aquesta jornada s’emmarca en els projectes Teixint Metodologies de la Xarxa de Governs Locals (XGL-21) de la Diputació de Barcelona i Formació pel Treball de l’Agent de Desenvolupament Local del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).  • Es forma personal dels ajuntaments vallesans en orientació professional a joves.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats