Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Coneguem les plantes medicinals del nostre entorn

7 d'octubre de 2021


Una sortida per Vacarisses i uns vídeos sobre etnobotànica oferiran un tast de les jornades que tindran lloc al maig

 

Vivim a l’entorn de plantes. Creixen als boscos, als camins, a les torretes del jardí, als horts… I la major part de nosaltres no sabem quines són aquestes plantes i quins són els seus usos. Per això, volem acostar-vos a conèixer les plantes medicinals i quins remeis se’n poden extraure, ja que formen part de la nostra cultura mil·lenària i ens acosten, per tant, als nostres orígens.

 

El 2019 es van començar a gestar unes jornades centrades en els remeis populars basats en les plantes que tenim al nostre entorn, arran del treball fet des del Casal de la Gent Gran amb l’Associació Llibre de la Vida. La iniciativa, però, es va veure aturada per la pandèmia.

 

Ja l’any passat s’hi va començar a treballar, decidint ajornar la jornada al 2022 per tal de garantir-ne la presencialitat. De totes maneres, enguany us en volem oferir un tast amb les següents activitats:

  • 22 i 23 d’octubre: sortida per l’entorn de Vacarisses per descobrir plantes medicinals.
  • A partir del 22 d’octubre: difusió de diferents vídeos sobre etnobotànica.

Tot plegat servirà per donar el tret de sortida a les jornades que tindran lloc el 7 de maig vinent a Vacarisses. Emmarcades en les Jornades de Memòria Popular a Catalunya (JOMPAC), estan obertes a professionals i persones estudioses, investigadores i afeccionades. Unes jornades transversals que cerquen fer arribar la cultura de les plantes medicinals i els remeis populars a tota la població, amb sessions que permetin apropar aquest coneixement a les diferents generacions i que promoguin l’intercanvi d’experiències, cultura i records.  • Jornades sobre plantes medicinals i remeis populars

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats