Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L'estació de Vacarisses-Torreblanca serà més accessible i segura

25 de juliol de 2021


La durada de les obres serà de 15 a 16 mesos, segons les seves previsions. Comportaran un accés segur (no s’haurà de creuar les vies) i millores en l'accessibilitat. La reforma de l'aparcament implica que actualment no es  pugui utilitzar

 

El passat mes de maig van acabar les millores d’accessibilitat a l’estació de tren de Vacarisses. La posada en marxa dels nous ascensors va permetre que l’estació esdevingués totalment accessible a les persones amb problemes de mobilitat. La renovació i modernització dels equipaments de l’estació per part de Renfe va comptar amb un pressupost d’1.367.402 euros.

 

El mes de juliol va arribar el torn a l’estació de Vacarisses-Torreblanca, on estan tenint lloc unes obres de millora de l’accessibilitat i de modernització dels equipaments de l’estació molt similars a les ja vistes a l’estació de Vacarisses. Juntament amb la instal·lació d’ascensors, cabdal per a les persones amb mobilitats reduïdes, es practicarà un recrescut i prolongació de l’alçada de les andanes per arribar als 68 centímetres sobre la cota del carril, i la seva ampliació per facilitar l’estacionament de trens en doble composició.

 

També s’instal·len noves marquesines, es tanca perimetralment l’estació i s’instal·len màquines de venda automàtica i validadores de bitllets. Uns nous teleindicadors serviran per informar sobre el temps estimat d’arribada i les següents de parades dels trens que arriben a l’estació, amb informació de les pròximes circulacions en temps real. També s’augmenta l’eficiència energètica de l’espai amb l’ús de llum LED.

 

Un aspecte important és que es crearà una nova zona d’aparcament i es condicionarà la zona ja existent, per facilitar la connexió cotxe-tren. Està previst que el conjunt d’actuacions s’estengui durant setze mesos. Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Vilor, suposen una inversió de 2,4 milions d’euros. S’emmarquen dins el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 de Renfe, que en una primera fase se centra en la millora de l’accessibilitat i la modernització de 39 estacions de la zona de Barcelona, i que compta amb un pressupost total que s’acosta als 100 milions d’euros.  • Estació Vacarisses-Torreblanca.JPG
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats