Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses aprova facilitar la tasca de les entitats o associacions i reforçar la inversió en el context pandèmic

15 de juliol de 2021


Dimecres 14 de juliol es va celebrar un ple extraordinari de l’Ajuntament de Vacarisses a través de videoconferència. Després de donar compte del decret d’alcaldia que aprova la liquidació del pressupost del 2020, es van dur a terme dues votacions. La primera suposava l’aprovació inicial d’una modificació del pressupost de l’exercici vigent. Després d’un treball d’interlocució amb totes les entitats o associacions de la localitat en el context de la pandèmia i de la dificultat per dur a terme activitats, l’equip de govern proposava que les entitats poguessin accedir a subvencions de manera directa. L’alcalde Antoni Massana va explicar que el seu model passa per la concurrència competitiva, però que les difícils circumstàncies actuals recomanen aquesta modificació conjuntural del model. Hi van votar a favor ERC, PSC i Movem Vacarisses.

 

Pedro Roque Serna, de Veïns per Vacarisses, va explicar que el seu grup votaria en contra perquè consideraven que la modificació era “una decisió arbitrària presa per l’equip de govern, que ha qüestionat les assignacions directes i ha defensat la concurrència competitiva quan estava a l’oposició”. Josep M. Gibert, d’Unió Independent per Vacarisses, va explicar que la seva formació s’abstindria: “Reconeixem que estem en una situació especial, en una pandèmia, que hi ha moltes associacions que ni tan sols faran festa, etcètera. No votarem en contra perquè la situació és excepcional, però ens abstindrem”. Cs Vacarisses no va votar per absència de la seva representant.

 

Ús de part del romanent de tresoreria

La segona votació tractava de l’expedient de modificació de crèdits per suplements de crèdits finançats amb romanent de tresoreria. La proposta de l’alcaldia plantejava que l’activitat municipal exigeix la realització de despeses específiques que no estan plenament cobertes amb l’actual pressupost i que no poden demorar-se fins a l'exercici següent perquè això suposaria un deteriorament dels serveis oferts als ciutadans. Per aquest motiu, 607.970,75 euros provinents del romanent per despeses generals (que sumava 731.165,08 euros) s’adreçarien a reforçar el finançament de projectes ja previstos com la reforma de la zona esportiva de Can Serra, la inversió en camins o la construcció de la nova seu de la Policia Municipal.

 

La proposta es va aprovar per majoria simple amb vots dels representants d’ERC i del PSC. Movem Vacarisses, Veïns per Vacarisses i Unió Independent per Vacarisses van votar en contra i l’esmentada absència de Cs Vacarisses. Clara Fuster, de Movem Vacarisses, es va mostrar en desacord per la “quantitat bastant substancial del romanent que s’usava”. Fuster també va criticar que alguns dels projectes estaven previstos, però altres “no s’han explicat ara per ara i entenem que aquesta no és la via per aprovar-los, sinó incorporar-los en un pressupost, parlar-ne, fer la descripció del projecte i que tots en tinguem coneixement”. L’alcalde Massana va recordar que les formacions de l’oposició “sempre tenen l’oportunitat de demanar més informació cada punt, han passat dies per demanar-ho, i també ho poden consultar en aquest mateix ple”.

 

Pedro Roque Serna, de Veïns per Vacarisses, va defensar el vot en contra del grup que representa. Va argumentar que veia “una falta de criteri polític en aquestes modificacions i en la manera d’invertir aquest romanent de tresoreria”. Salvador Boada, d’Unió Independent per Vacarisses, va argumentar que votarien en contra pel seu desacord respecte al trasllat de la seu de la Policia Municipal i va aportar algunes recomanacions sobre les obres a la zona esportiva de Can Serra.   • Ple extraordinari juliol captura.JPG

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats