Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El ple municipal de Vacarisses aposta unànimement pel suport a l’ocupació

1 de juliol de 2021


També es va aprovar, amb l’abstenció de la representant de Ciutadans, una moció amb la qual el consistori ratifica el seu compromís amb els drets dels col·lectius LGTBI+

 

Dimecres 30 de juny es va celebrar el ple ordinari de maig de l’Ajuntament de Vacarisses, a través de videoconferència retransmesa en directe per a tota la ciutadania. El ple va aprovar per unanimitat les bases reguladores per a la concessió de subvencions a empreses, autònoms i entitats sense ànim de lucre que facin efectiva la contractació de persones desocupades del municipi de Vacarisses i a nous autònoms 2021-2022. Aquesta mesura és continuista respecte a anys anteriors, però la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Agrari i Indústria, Olga Serra, va destacar una modificació rellevant: l’augment a 500 euros de la subvenció per a nous autònoms, que s’iguala amb la subvenció mínima que rebrien les empreses o entitats sense ànim de lucre.

 

També es va aprovar per unanimitat la moció de suport al Correllengua 2021 presentada pel grup ERC-AM. Cal recordar que aquest esdeveniment de promoció de l’ús del català “perquè sigui una llengua integradora”, com va destacar el regidor Albert Salamé, compleix enguany el seu vint-i-cinquè aniversari.

 

Amb ocasió del dia internacional de l’orgull LGTBI+, el grup ERC-AM va presentar una moció en suport d’aquests col·lectius que s'adheria a la celebració i que condemnava les agressions i els atacs homòfobs, trànsfobs o de qualsevol altre tipus, així com els discursos d’odi en aquesta línia. La moció també insta la Generalitat a aprovar el decret de procediment sancionador en matèria d’igualtat de tracte i no-discriminació. Com va explicar la regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó, aquesta moció també suposa “refermar el compromís del consistori, que es compromet a lluitar contra la LGTBI-fòbia i a atendre a la defensa i protecció i defensa integral d’aquests col·lectius, i també es compromet a què tot el seu desplegament de polítiques, tràmits i comunicacions garanteixi els drets de les persones LGTBI+”. La iniciativa es va aprovar amb el suport de tots els grups excepte Ciutadans, que es va abstenir. La representant del partit, Estefanía Muñoz, va argumentar que “condenamos cualquier tipo de discriminación u odio contra el colectivo LGTBI o cualquier otro colectivo, pero creemos que tal y como está redactada la ley puede vulnerar tanto los derechos de las personas de este colectivo como los de personas de fuera de este colectivo”.

 

En l’informe de presidència, l’alcalde Toni Masana va apuntar que l’atur s’havia incrementat en cinc persones a Vacarisses, fins a un total de 402. Això suposa un índex de desocupació del 10,79%, gairebé dos punts per sota de la mitjana del Vallès Occidental. Pel que fa al problema greu d’episodis de pudors, es va comunicar que en un any s’havien recollit 876 queixes ciutadanes, que l’ajuntament sectorialitza per carrers i urbanitzacions. Masana va anunciar que s'enviarà aquest històric d’un any de queixes a l’Agència Catalana de Residus i a la Conselleria de Medi Ambient. L’alcalde va explicar que ha pogut parlar informalment amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, i amb el director de l’Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire i Soler, per comunicar-los “la situació en què es troba la localitat, a l’espera d’una reunió oficial”. També es va informar que el nombre de residus que han entrat a l’abocador se situa, a dia 25 de juny, en 110.996 tones. Amb aquesta progressió d’entrada d’entre 12 i 15 mil tones al mes, a l’abocador li quedarien uns dos anys de vida.  • Ple ordinari juny captura.JPG

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats