Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

S’aproven les ordenances fiscals per a 2020

17 d'octubre de 2019


En un ple extraordinari, s’han debatut els principals canvis per a l’any vinent, en què destaquen el recàrrec en l’IBI pels habitatges desocupats o les bonificacions per instal·lar plaques fotovoltaiques i adquirir cotxes elèctrics o híbrids

 

L’Ajuntament de Vacarisses ha celebrat avui un ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: les ordenances fiscals de 2020. Algunes de les novetats se centren en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). D’una banda, s’incorpora un recàrrec de fins al 50% sobre aquells habitatges desocupats amb caràcter permanent, és a dir, durant almenys dos anys. Tal com ha explicat la regidora d’Habitatge, Paola Moral, es tracta d’una mesura “pensada per a grans tenidors i entitats bancàries”. De l’altra, s’introdueix una bonificació de fins al 50% per als habitatges que instal·lin plaques solars fotovoltaiques per a autoconsum domèstic.

 

Una altra bonificació que s’estableix és sobre l’Impost de vehicles de tracció mecànica. En aquest cas, qui adquireixi un vehicle elèctric podrà beneficiar-se d’una reducció de fins al 75% durant 5 anys i de fins al 50% si és híbrid.

 

En canvi, altres taxes s’apugen. En el cas del subministrament d’aigua, l’increment va del 4 al 18%, segons el tram, de manera que paga més qui més aigua consumeix. Així, al tram més baix, que inclou la majoria de la població, li correspon un augment de 0,40 euros l’any. Pel que fa a la taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals, s’incrementa un 0,4%, equivalent a la pujada de l’IPC.

 

Les ordenances fiscals de 2020 han quedat aprovades amb els vots favorables de l’equip de govern, VxV i PSC. El regidor de VxV, Pedro Serna, ha considerat que “aquestes ordenances tenen molt a veure amb el funcionament de l’ajuntament” i la socialista Concepción Miranda les ha titllat de “raonables, ja que Vacarisses sempre s’ha caracteritzat per una baixa pressió fiscal”.

 

Excepte Cs, que no ha assistit al ple, la resta de partits a l’oposició s’han abstingut per dissentir en la pujada d’algunes taxes. Tant des d’UIPV com des de MV, s’han mostrat en contra de l’increment del subministrament d’aigua en els dos primers trams perquè “es perjudiquen les famílies més vulnerables” i per tractar-se d’un “bé bàsic”. En aquest sentit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, ha volgut remarcar el paper clau dels Serveis Socials en el cas de les famílies que no poden pagar la taxa d’aigua i que els trams tenen en compte el nombre de membres de cada llar. A més, s’ha referit al dèficit de l’Ajuntament pel subministrament d’aigua, d’uns 330.000 euros, que, si no s’apugés la taxa, “s’haurien de traure d’altres regidories”.

 

Quant a l’augment de la taxa d’escombraries, Josep Maria Gibert, d’UIPV, ha afirmat: “Venim de la imposició del Porta a Porta i, tot i que els resultats són bons, la població ja ha de fer un esforç molt gran”. Per la seva banda, Clara Fuster, de MV, entén que “el nou sistema de recollida s’ha de premiar i no penalitzar”. Per a l’alcalde de Vacarisses, però, “l’objectiu d’incrementar les taxes municipals no és penalitzar, sinó intentar equilibrar els números”. Masana ha avançat, a més, que el retorn econòmic pels bons percentatges de reciclatge que ha suposat el Porta a Porta no cobrirà el total de la despesa de la seva gestió.  • El ple extraordinari d’avui ha debatut les ordenances fiscals de 2020.
  • El ple extraordinari d’avui ha debatut les ordenances fiscals de 2020.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats