Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’Ajuntament s’uneix a la Vaga pel Clima

26 de setembre de 2019


El ple d’avui votarà una moció amb compromisos per combatre el canvi climàtic i de suport a la jornada de mobilitzacions de demà

 

El ple d’avui de l’Ajuntament de Vacarisses portarà a votació una moció sobre l’emergència climàtica, recolzada per diversos grups municipals. L’objectiu és combatre una evidència científica com és el canvi climàtic, des del consistori i la nostra vila, a més de donar suport a la 3a Vaga Mundial pel Clima, convocada demà per l’ONG Fridays For Future i amb el suport de més de 200 organismes.

 

La moció que es presentarà avui proposa compromisos polítics i socials com la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle per assolir les 0 emissions el 2035; abandonar l’ús de combustibles fòssils i apostar al 100% per energies renovables, l’autoconsum elèctric, la mobilitat sostenible i no contaminant; aconseguir la política de residu zero; la recuperació de terres fèrtils, aqüífers i pastures a través de la gestió intel·ligent; determinar ajuts fiscals per accions de mitigació del canvi climàtic, i avançar en l’economia local i de proximitat, que impulsi la sobirania alimentària, la silvicultura, l’agricultura i la ramaderia ecològica i de proximitat, tant entre els punts de restauració municipals com a la resta de la població, entre d’altres accions.

 

A més, es preveu la creació d’una taula de treball, on a banda de les formacions polítiques i el personal tècnic de l’Ajuntament, participin entitats ecologistes, mediambientals i conservacionistes, socials i d’altres. La finalitat és elaborar un pla d’actuació que estableixi objectius i identificadors verificables i quantificables, així com avaluacions contínues i periòdiques per fer-ne seguiment, integrant la visió de gènere i d’altres col·lectius vulnerables.

 

Accions ja en marxa per combatre el canvi climàtic

L’Ajuntament de Vacarisses, però, no parteix de zero a l’hora d’assolir tots aquests objectius, ja que porta temps implantant mesures per combatre el canvi climàtic. Alguns exemples són la incorporació de vehicles híbrids i elèctrics al parc mòbil municipal, una nova caldera de biomassa al poliesportiu, el canvi de l’enllumenat públic a tecnologia LED, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals, la contractació d’energia elèctrica provinent d’energies renovables (l’empresa Som Energia abastirà el poliesportiu), la recollida de residus Porta a Porta o l’aprofitament d’aqüífers (com al nou pou de Torreblanca). A més, s’està treballant en un projecte de recuperació de terres agràries abandonades o en desús dins el Parc Rural del Montserrat, amb l’acompanyament de la Diputació de Barcelona, per tal d’impulsar productes de proximitat i sobirania alimentària. Tampoc s’ha d’oblidar la reducció de consums elèctrics a tots els equipaments municipals, sent un exemple destacat el del poliesportiu, amb un 70% menys de consum i un 51% menys de CO₂, entre 2013 i 2018. En definitiva, l’Ajuntament de Vacarisses reconeix l’emergència climàtica del nostre planeta i, tal com ha fet els darrers anys, continuarà treballant i apostant per la lluita contra el canvi climàtic, mitjançant totes les eines i accions a l’abast per fer front a tal amenaça.  • Vaga pel Clima
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats