3 de maig de 2016
El catàleg presenta la diversitat d'aliments propis del Vallès Occidental, com cereals, farines, dolços, vins o hortalisses
La setmana passada, va presentar-se el catàleg de productes singulars i de proximitat del Vallès Occidental. Sota el títol Tasta el Vallès, inclou un seguit d’accions per difondre aquests productes als restaurants del col·lectiu Cuina Vallès i als establiments adherits al Consorci de Turisme. El catàleg recull els productes, els llocs on es poden adquirir i un cens de productors i elaboradors.
Tot plegat es promocionarà als restaurants a través d’uns elements que contenen mostres d’aquests productes, com la mongeta del ganxet, l’oli, el vermut vallesà, els vins de la comarca o el cigró menut.
Tasta el Vallès és un projecte del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, mitjançant la Xarxa de Productes de la Terra, que neix amb la finalitat de difondre el patrimoni gastronòmic que singularitza la comarca i dotar de visibilitat els productors i elaboradors que hi ha al darrere.
55 productes de diferents tipologies
El catàleg inclou productes singulars, de qualitat, de proximitat o vinculats amb el territori. El document és concebut com una eina viva, en constant revisió i actualització. En total, hi ha 55 productes de diferents tipologies, que van des de cereals, farines, pans i dolços, com les Belgues de Sabadell, les Galetes de Sant Llorenç, les Gominoles naturals, el Panet de Negre de Sentmenat o les xocolates ecològiques; carns i embotits, com la botifarra Terregada o la vedella ecològica de Gallifa; llegums; formatges, ous i brous, com el Cendrat d’Ullastrell o el Cingle de Vacarisses; vins, escumosos, cerveses i vermuts, com el Vermut Mussons de Sabadell, la Cervesa la Mola o els Vins de Ca l’Esteve; olis, d’arbequina i d’oliva becaruda, i productes d’horta, com el tomàquet Montgrí o varietats antigues.