Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Un any de l’accident de tren a Vacarisses

20 de novembre de 2019


L’alcalde del municipi critica la manca d’actuacions i d’informació per part de Renfe i Adif

 

Avui es compleix un any del fatídic accident de tren a la línia R4 de Rodalies, al seu pas per Vacarisses. El sinistre, que va tenir lloc a primera hora del matí, va provocar la mort d’un veí de Castellbell i el Vilar i quasi mig centenar de persones van resultar ferides de diversa gravetat. El motiu va ser el despreniment en un talús per les fortes pluges dels dies anteriors i que va fer que el tren descarrilés.

 

Dotze mesos després, encara hi ha dos trams entre Manresa i Terrassa amb limitacions de velocitat, de manera que els combois hi circulen a menys dels 80 quilòmetres per hora habituals en aquesta línia. Tanmateix, al punt del sinistre, s’hi han fet algunes actuacions, com assegurar el mur, renovar la via i construir elements per evitar filtracions d’aigua.

 

Diversos experts consideren, però, que aquestes millores no són suficients per garantir la seguretat de la línia R4. Del mateix parer és l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, per a qui “Renfe no ha fet els deures després d’un any”. A més, critica que l’Ajuntament no rebi cap tipus d’informació per part de l’empresa ferroviària ni d’Adif sobre les actuacions que s’hi han dut a terme i les previstes en un futur.  • Flors en record de les víctimes de l'accident. Fotografia de Núria Bacardit.
  • El lloc de l'accident, des d'un pont sobre les vies.
  • L'alcaldessa en funcions, Olga Serra, s'ha desplaçat al lloc de l'accident.

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats