Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses reclama les inversions necessàries per garantir la seguretat de l’R4

30 de novembre de 2018


El ple de l’Ajuntament aprova una moció conjunta, demanant també la constitució immediata d’una taula de treball que presenti un pla, d’aquí a 6 mesos, concretant les inversions incomplertes per part del govern espanyol

 

El ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses va estar marcat per l’accident ferroviari del passat 20 de novembre. Tots els grups municipals van presentar una moció conjunta per expressar, primer de tot, el suport i condol a la família i amistats del veí de Castellbell i el Vilar que va perdre la vida al descarrilament, i per desitjar que les persones que en van resultar ferides es recuperin al més aviat possible.

 

El següent acord de la moció exigeix a ADIF “que es portin a terme de manera urgent totes les actuacions necessàries per garantir la seguretat de tota la infraestructura i recuperar el servei de tren entre Manresa i Barcelona tan aviat com sigui possible”. També es reclama “a l’Estat espanyol i, en concret, al Ministeri de Foment que faci les inversions necessàries a la línia R4 per tal d’oferir un servei competitiu, eficient i segur, millorant la connectivitat entre el Bages, el Vallès i Barcelona”.

 

Finalment, el consistori vacarissà demana “la constitució immediata d’una taula de treball al més alt nivell, integrada per responsables del Ministeri de Foment, de les empreses estatals ADIF i RENFE, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i els representants dels consells comarcals i els municipis per on passa la línia R4”. L’objectiu d’aquesta taula seria presentar, “en el termini de 6 mesos, un pla de treball on es concretin i planifiquin les inversions incomplertes per part del govern espanyol i reconegudes pel ministre José Luis Ábalos al Senat”.

 

Subvencions per a nous autònoms i per contractar persones a l’atur

El ple de novembre també va aprovar per unanimitat les bases reguladores per concedir subvencions a nous autònoms i a empreses, autònoms i entitats sense ànim de lucre que contractin persones desocupades de Vacarisses. Una de les condicions per beneficiar-se’n és constar al padró del municipi durant 6 mesos com a mínim.

 

Per l’absolució dels presos polítics

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vacarisses, format per ERC i Movem, va presentar ahir una moció per “exigir la llibertat immediata i incondicional dels presos i les preses polítiques, i el retorn de les persones exiliades”. A més, es rebutgen les peticions de presó que demanen la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per haver permès el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i s’exigeix l’absolució de totes les persones acusades, “captives d’uns fets inexistents i d’un relat inventat, que té com a únic objectiu el càstig i l’escarment”. El text també denuncia “la manca de separació de poders de l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat”, i acaba donant suport i solidaritat a tothom qui “avui pateix la repressió per part de l’Estat”. Tots els grups de l’oposició van considerar que la situació és injusta, però van criticar la moció per reiterativa i van demanar que no se’n torni a presentar cap més d’aquest tipus. “Mentre hi hagi presos i repressió, hi haurà mocions i lluita”, va contestar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana. UIPV i VpV van donar llibertat de vot. La moció va quedar aprovada amb les votacions favorables d’ERC, MV, el regidors Josep Maria Gibert, Martí Llorens i Juan Pablo Garrido i la regidora Anna Singla. La resta van abstenir-se.

 

Manifest pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Abans del punt de Precs i preguntes, es va llegir el manifest institucional pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, commemorat el passat 25 de novembre.



  • Votació del ple ordinari de novembre.
  • La regidora Clara Fuster, llegint el manifest pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats