Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Vila Història i patrimoni El nostre entorn, el nostre paisatge

El nostre entorn, el nostre paisatge

El fet de trobar-nos en un entorn natural i paisatgístic de gran valor com el de Vacarisses fa que hi hagi certa curiositat per part de moltes veïnes i veïns per mirar de conèixer el paisatge que ens envolta. És per aquest motiu que us volem fer arribar tot un seguit d’informació que creiem que pot ser del vostre interès.

 

Per poder apropar-nos, de manera gràfica, al territori on vivim, ens podem servir, entre altres eines, del Catàleg de paisatge de Catalunya elaborat per l’Observatori del Paisatge.

 

Des de 2005, l’Observatori del Paisatge ha centrat la seva tasca en identificar i caracteritzar els paisatges de Catalunya, desplegar els instruments previstos en la Llei del paisatge i contribuir a situar el país com un dels referents europeus en les polítiques relacionades amb aquesta matèria.

 

El Catàleg de paisatge de Catalunya ens permet conèixer com és el nostre paisatge i quins valors té, quins factors expliquen que tinguem un determinat tipus de paisatge i no un altre, com evoluciona en funció de les actuals dinàmiques econòmiques, socials i ambientals i, finalment, defineix quin tipus de paisatge volem i com podem assolir-lo.

 

En aquest context, el paisatge de Vacarisses i els seus entorns el trobem inserit com a unitat de paisatge 12: Sant Llorenç del Munt i l’Obac – El Cairat, al Catàleg de paisatge de la Regió Metropolitana de Barcelona.

 

Plànols   Sant Llorenç del Munt i l´Obac - El Cairat

 

A part de tota aquesta informació, adjuntem una diagnosi ambiental i paisatgística de l’autora Anna Zahonero i Xifré, biòloga i paisatgista, on es fa una valoració dels beneficis ambientals de les unitats de vegetació i una anàlisi dels valors i fragilitats ambientals i del paisatge de Vacarisses. D’aquest document, en podeu trobar publicada una part.

 

Per acabar, també podeu trobar l’enllaç a l’Inventari de Patrimoni Natural publicat en aquesta mateixa pàgina web i on es contemplen altres elements del paisatge.

 

Esperem, doncs, que, amb tota aquesta informació, us haguem encomanat les ganes de voler conèixer més sobre el nostre entorn i pugueu gaudir-lo conscients del seu valor i de la seva fragilitat.

AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats