Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Estudi sobre biodiversitat a Vacarisses

14 de setembre de 2022


Liderat per l’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica, se centrarà en el Connector  Biològic Terrestre Complementari (CTC075) del nostre municipi

 

L’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica (OBEC) de l’Ajuntament de Vacarisses ha iniciat un estudi, gràcies a un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona, per inventariar hàbitats i biodiversitat de l’espai integrat al Connector Terrestre Principal Sant Llorenç del Munt i l'Obac - Serra de Collcardús - Montserrat. Aquest actua de pont entre els dos espais naturals protegits i amb un alt patrimoni biològic.

 

En aquest connector, s'hi troben fins a 5 hàbitats d'interès comunitari, un dels quals es considera prioritari per la presència del Pi Pinassa (Pinus nigra subs. salzmannii). Alhora, s’hi estableixen espècies animals amenaçades i amb situacions poblacionals vulnerables o bé el fan servir com a via per arribar a espais naturals protegits més grans. Hi destaca la possible presència de l'Àguila Cuabarrada (Aquila fasciata), un dels rapinyaires més amenaçats d’Europa. Per tant, la seva conservació és de vital importància.

 

Les dades obtingudes de l'estudi permetran conèixer l’estat de conservació actual d’aquest espai de Vacarisses, així com la seva funcionalitat. Tot plegat facilitarà la bona gestió futura de l’espai, a partir del coneixement d’aquells punts que requereixin intervenció.


Relació directori

Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica (OBEC)  • Estudi sobre biodiversitat a Vacarisses
  • Estudi sobre biodiversitat a Vacarisses
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats