Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Diplomes del projecte Cultura Emprenedora a l’escola Font de l’Orpina

23 de juny de 2021


Vint-i-cinc nens i nenes  de l’escola Font de l’Orpina han participat per quart any en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola.

 

El programa està impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’acompanyament del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de l’Ajuntament. I pretén que els alumnes desenvolupin valors, habilitats i capacitats vinculades a l’emprenedoria i al món cooperatiu: la iniciativa, la responsabilitat, l’assumpció de risc, la perseverança, l’aprofitament de recursos, el treball en equip, etcètera. Com a activitat final del projecte, s’ha portat a terme la venda de productes que els alumnes han dissenyat i produït en el marc de la seva activitat al llarg del curs.

 

La cooperativa El Tresor de les Vaques de l’escola Font de l’Orpina va poder instal·lar una paradeta en diferents dies durant la Festa Major Petita celebrada entre el 27 i el 30 de maig. Va oferir calendaris, polseres, sabons, arracades i un original suport per al mòbil, entre altres productes. Part dels beneficis seran donats a la Fundació Oncolliga.

 

El dia 15 de juny, es va fer el tancament de la iniciativa, amb el lliurament dels diplomes del projecte a l’escola, al professorat i a l’alumnat per part de l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, i la regidora d’Educació, Paola Moral. Durant l’acte, els nens i les nenes, que van fer una valoració molt positiva de la serva participació i de l’experiència, van recomanar que puguin participar altres companys i companyes del centre l’any vinent. I també van fer el lliurament simbòlic d’un xec de 200 euros a una representant de la Fundació Oncolliga. Amb la resta, van poder fer una sortida i un dinar a la piscina del poble.

 

L’alumnat va iniciar el projecte el novembre de 2020. Va començar coneixent i identificant les diferents formes jurídiques per una activitat empresarial i va triar com a fórmula la cooperativa. Va treballar en l’elaboració dels estatuts, l’organització interna i la distribució de càrrecs, va determinar nom i elaborar logotips, la proposta de prototips per a seleccionar els productes a fer, va fer treball de camp per identificar interessos del mercat, va planificar i organitzar la producció... Finalment es van treballar les estratègies comercials, de publicitat i màrqueting orientades a la promoció dels productes i a la venda final.

 

El Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme) és un projecte integrat en l’activitat educativa que permet reforçar el treball per projectes i l’aprenentatge cooperatiu i significatiu. Aborda d’una manera diferent l’adquisició de coneixements i el desenvolupament de competències com la comunicació, el treball en equip o la presa de decisions, que ajuden l’alumnat en el seu desenvolupament educatiu i personal. Alhora es treballen de forma transversal competències bàsiques matemàtiques, lingüístiques, digitals, socials, artístiques o relatives al coneixement del món físic.  • IMG_20210615_094258.jpg
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats