Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El garantiment de l’educació, un objectiu principal al ple de Vacarisses

28 de maig de 2021


El ple municipal va aprovar per unanimitat la inversió en material educatiu i un programa amb l’objectiu de revertir qualsevol cas d’absentisme escolar.

 

Dijous 27 de maig es va celebrar el ple ordinari de maig de l’Ajuntament de Vacarisses, a través de videoconferència retransmesa en directe per a tota la ciutadania. El ple va aprovar per unanimitat el Programa de tractament de l’absentisme escolar de Vacarisses, que té l’objectiu de garantir la plena escolarització de tots els infants i de fer seguiments per poder actuar amb rapidesa revertir qualsevol cas d’absentisme. La regidora d’Educació, Paola Moral, va agrair el compromís i la implicació en la confecció del programa de tots els agents socials implicats i de la tècnica d’educació de l’Ajuntament. També es van aprovar per unanimitat altres propostes vinculades amb l’àmbit de l’ensenyament: les bases reguladores de l’atorgament de subvencions per l’adquisició de llibres de text, de material didàctic complementari i informàtic, que seguirà la línia d’inversió de l’any anterior, i les bases reguladores de l’atorgament a subvencions a entitats i associacions del municipi per a projectes i activitats d’educació. També es van aprovar per unanimitat la modificació de les ordenances fiscals.

 

La moció presentada per Ciutadans amb l’objectiu d’implantar la Formació Professional en els centres educatius de Vacarisses va generar un cert debat. Tots els grups van mostrar-se d’acord en la necessitat d’oferir aquesta branca educativa al municipi i evitar que “los jóvenes tengan que salir de la población, a veces hasta bastante lejos, para cursarla”, com va declarar Estefanía Muñoz, de C’s. La regidora d’Educació va reafirmar que implantar la formació professional al municipi és un dels objectius de l’equip de govern, però va apuntar que el procediment que li semblava adient passaria per demanar a la Diputació un recurs per ajudar l’Ajuntament a fer un estudi de quines serien les línies més demandades per la ciutadania i les empreses, a més de buscar el suport i la complicitat del consell de la Formació Professional de Terrassa, per presentar el corresponent projecte a la Generalitat. La moció va quedar sobre la taula, sota el compromís de l’Ajuntament de treballar activament la matèria.

 

L’informe de presidència, per part de l’alcalde Toni Masana, va fer un repàs de la situació del municipi. L’atur al municipi ha baixat en onze persones i se situa en el 10,9%, gairebé tres punts per sota del Vallès Occidental. També va comunicar que, a dia 25 de maig, han entrat a l’abocador 95.108 tones de residus. L’alcalde Masana ha reafirmat que l’equip de govern comença a elaborar una ordenança d’olors que “és complicada perquè no hi ha legislació sobre aquest tema ni en l’àmbit nacional ni en l’estatal”.

Fent seguiment del problema de les olors que afecta el municipi, Masana va comunicar la reunió de l’equip de govern amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental perquè continu treballant en la millora del Centre de Tractament de Residus, i perquè la subvenció de 9,5 milions d’euros que es concediria per reformar-lo s’inverteixi prioritàriament “en aquells llocs que poden ser possibles focus d’emissions de pudors, la nau d’estabilització, la façana i les portes, tant si la inversió és finalment fraccionada com si no”, va declarar l’alcalde. Pel que fa a la possibilitat de denunciar el cas a Fiscalia, Masana va explicar que l’equip de govern ha estat assessorat legalment sobre la dificultat que l’Ajuntament es personi en contra del Centre de Tractament de Residus, perquè aquest és propietat del Consorci i l’Ajuntament n’és un consorciat, “amb la qual cosa no ens podem denunciar a nosaltres mateixos”.

 

Adhesió amb el posicionament del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament sobre l’escalada de la violència a Palestina

L’alcalde Masana va fer lectura del posicionament del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament sobre l’escalada de violència a Palestina. El text eleva una crida a un alto al foc a Palestina i planteja una altra demanda de fons: l’aplicació efectiva de les resolucions aprovades reiteradament per les Nacions Unides sobre matèries el dret al retorn dels refugiats palestins com a mesures necessàries per restablir la pau a la regió.

 

L'enregistrament del ple es pot consultar en línia:  • 2021_05_27 Ple Ordinari maig.JPG
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats