Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

La biblioteca municipal, als centres educatius

26 de febrer de 2021


Hi organitza activitats de tot tipus, adaptades a cada cicle, des de les escoles bressol fins a l’Institut, passant per formacions a docents

 

Enguany, biblioteca municipal El Castell ha continuat incrementant les aliances amb els centres educatius de de Vacarisses, donant-los suport a través dels recursos i els serveis de l’equipament. Totes les activitats es van adaptant a les restriccions i a les mesures de seguretat per la Covid-19.

 

A les escoles bressol El Cuc i El Xic, es va organitzar un conta contes al primer trimestre. Als dos restants, serà el personal de la mateixa biblioteca qui hi explicarà històries. Aquestes activitats sempre s’acompanyen de préstecs de lots de llibres.

 

En el cas de les escoles de primària Font de l’Orpina i Pau Casals, tot l’alumnat, de P3 a 6è, realitza una visita guiada a la biblioteca per familiaritzar-s’hi i adquirir hàbits de lectura. El recorregut s’aprofita també per conèixer millor Vacarisses i el seu entorn, a través dels plafons i les fotografies que decoren els murs de l’equipament. Les formacions del febrer han pogut visitar, a més, l’exposició Infinitum de Cesc Serrat, sobre art contemporani i amb continguts especials que han pogut treballar a l’aula.

 

Aquestes visites a la biblioteca es complementen amb diferents activitats, adaptades a cada cicle: la narració d’un conte a Educació infantil, una activitat de recerca bibliogràfica i un conte al Cicle inicial, i pràctiques a l’aula multimèdia, com enviar una felicitació d’aniversari amb Gènius de la biblioteca virtual per al Cicle mitjà i conèixer el funcionament de l’e-biblio al Cicle superior.

 

De nou, les formacions s’acompanyen amb préstecs de lots de llibres, tant per a la lectura com per poder treballar els projectes d’aula. Per la seva proximitat, l’alumnat de l’escola Pau Casals s’adreça a la biblioteca, mentre que, en el cas de l’escola Font de l’Orpina, és el personal de l’equipament qui s’apropa al centre educatiu. Una altra manera de participar en els projectes que s’hi treballen és un plafó amb notícies actualitzades, disponible a la biblioteca durant el curs escolar, amb l’objectiu de fomentar l’esperit crític de l’alumnat i la cerca d’informació veraç.

 

D’altra banda, per Sant Jordi, es convoca un concurs de punts de llibre per fomentar la creativitat i promoure la lectura. I una novetat d’aquest curs és la col·laboració amb el butlletí municipal El Terme. Als números de desembre i abril, és l’alumnat de les escoles qui escriu la secció mensual de recomanacions de la biblioteca.

 

Quant a l’Institut, la biblioteca participa al crèdit de síntesi de 1r d’ESO, tot organitzant visites guiades per posar en valor els edificis més singulars de Vacarisses: El Castell, l’Església i La Fàbrica. A aquest darrer espai, l’explicació es fa en anglès, una de les llengües estrangeres que s’imparteix al centre.

 

Un any més, la biblioteca realitzarà el tallers DeBat a Bat, per apropar la literatura a tots els grups de 3r d’ESO, i aquest curs s’ha comentat el clàssic literari Tirant lo Blanch, lectura obligatòria a 1r de Batxillerat. D’aquesta manera, la biblioteca se suma a la preparació de les proves de la selectivitat.

 

Finalment, la biblioteca tornarà a coordinar una formació per a mestres de les escoles bressol i de primària, que tindrà lloc al març. L’edició d’enguany, que s’amplia a tot el claustre escolar, estarà dedicada a la perspectiva de gènere als contes infantils.

 

Tot plegat amb l’objectiu final de contribuir en l’aprenentatge de l’alumnat de Vacarisses i oferir serveis i recursos al seu professorat. Les xifres demostren l’èxit d’aquesta aportació, ja que, any rere any, es va incrementant el nombre d’usuaris i usuàries, una molt bona manera de fer créixer la cultura i la lectura al nostre municipi.


Relació directori

Biblioteca municipal El Castell

 • Adreça C/ Major, 3
 • Horari Tardes: de dilluns a divendres, de 15 a 20 h
  Matins: dimecres i dissabte de 9.30 a 13.30 h

  Dies de tancament: 2 de gener, 3 d’abril, 28 de maig, 23 de juny, 7, 24 i 31 de desembre
  Vacances d’estiu: de l’1 al 18 d’agost (ambdós inclosos)

  Canvi de torn: dimarts 5 de gener, obrirem de 9 a 14 h
 • Email b.vacarisses.ec@diba.cat
 • Telèfon 93 828 11 14
 • Web http://bibliotecavirtual.diba.cat/vacarisses-biblioteca-el-castell


 • La biblioteca municipal, als centres educatius
 • La biblioteca municipal, als centres educatius
 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats