Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Una activitat familiar per al Dia Mundial de l’Energia

17 de febrer de 2021


L’alumnat de 6è de l’escola Pau Casals i famílies de Vacarisses van aprendre hàbits d’eficiència energètica i sostenibilitat amb el joc ACTIWATT

 

El 14 de febrer es va commemorar el Dia Mundial de l’Energia, amb l’objectiu de promoure l’ús de fonts alternatives i reduir les energies no renovables. Així, es vol conscienciar la societat de la importància de garantir l’accés energètic a escala global i com utilitzar l’energia d’una manera eficient i sostenible.

 

L'eficiència energètica és l'art d'utilitzar la menor quantitat possible d'energia (electricitat, gas, gasoil, etc.) per aconseguir el màxim efecte, mitjançant tecnologia avançada, com, per exemple, canviant un llum convencional per un de led. És fonamental per aconseguir un món sostenible, ja que fabricar i distribuir energia és car i té un fort impacte sobre el nostre medi ambient. Cada partícula d'energia que estalviem contribueix de manera directa a millorar la nostra salut i la del nostre planeta.

 

Amb motiu d’aquest dia, l’Oficina d’Emergència Climàtica i Biodiversitat de l’Ajuntament de Vacarisses va organitzar un joc anomenat ACTIWATT, que, de manera molt divertida, permet aprendre i interioritzar hàbits relacionats amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. L’activitat va tenir lloc el passat 29 de gener a la biblioteca municipal El Castell amb l’alumnat del grup bombolla de 6è de l’escola Pau Casals, que justament estan treballant aquesta temàtica a l’aula. ACTIWATT es va repetir el dissabte 13 de febrer, però aquesta vegada amb famílies de Vacarisses, cadascuna de les quals formava part d’un mateix equip, respectant els grups bombolla.

 

La dinamització de l’activitat va anar a càrrec de dues noies en pràctiques d’Educació i Control Ambiental de l’Oficina d’Emergència Climàtica i Biodiversitat.  • ACTIWATT
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats