Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’Ajuntament de Vacarisses rebutja la sentència al conseller Bernat Solé

29 de gener de 2021


El primer ple de l’any dona suport a l’exalcalde d’Agramunt, en un moció presentada per ERC i a pesar de les abstencions d’UIPV, VxV i Movem, i el vot contrari de Cs

 

Al primer ple ordinari de l’any de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat ahir al vespre per videoconferència, ERC va presentar una moció per rebutjar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre de 2017, quan era alcalde d’Agramunt. “Curiosament, és el responsable d’organitzar les properes eleccions del 14 de febrer i, per tant, la sentència interfereix en el procés electoral, a més de ser un nou episodi contra l’independentisme”, va expressar el tercer tinent d’Alcaldia, Albert Salamé, a l’hora de presentar la moció.

 

Aquesta també dona suport “a totes les persones represaliades en el marc de la causa general independentista”, reclamant la fi de tots els processos judicials oberts al respecte i exigint la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades. Finalment, exigeix l’aprovació immediata d’una Llei d’Amnistia com a via per solucionar el conflicte, així com “la fi de la judicialització de la política catalana”, insistint que “l’única via és la de la política, el diàleg i l’acord”.

 

La moció es va aprovar, tot i les abstencions d’UIPV, VxV i Movem, i el vot contrari de Ciutadans (Cs). Tots els grups [1] van coincidir en criticar la quantitat de mocions sobre el procés presentades als darrers plens municipals. Tanmateix, des de Movem Vacarisses, Clara Fuster, va acceptar que “cal dialogar i negociar, sobretot ara que hi ha un govern de l’Estat que res té a veure amb l’anterior”. L’alcalde del municipi, Antoni Masana, li va respondre: “Em preocupa enormement la seva postura perquè s’absté en una moció a favor d’una llei d’amnistia i del dret a l’autodeterminació, que sí defensa per als pobles palestí i sahrauí”. Per part d’UIPV, Josep Mª Gibert, va titllar la moció de “plenament electoralista” per presentar-la el mateix dia que comença la campanya electoral. En aquest sentit, Masana va recordar que la inhabilitació de Solé havia tingut lloc la setmana passada i que la moció es presentava al primer ple que s’havia celebrat.

 

Modificació dels estatuts del CONGIAC

El primer punt de l’ordre del dia del ple d’ahir va ser l’aprovació inicial de la modificació dels estatuts del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC). D’una banda, es pretén positivitzar “la voluntat de ser una eina per defensar la gestió pública dels serveis que configuren el cicle de l’aigua”, a més de fixar els municipis fundadors del Consorci i aquells que s’hi han adherit després. La segona modificació afecta les finalitats i funcions de l’organisme, objecte d’una interpretació del TSJC que es considera errònia “per obviar una realitat més àmplia, que consisteix a reconèixer el CONGIAC com una associació de municipis que cooperen en la defensa d’un model de gestió pública”. Un altre canvi suposa la supressió del vot ponderat de la Junta Rectora. Tot i que els acords sempre s’han adoptat per unanimitat, s’estableix ara la regla d’un vot per membre. A més, s’incorpora la previsió de reunions telemàtiques, davant la persistència dels efectes derivats de la COVID-19, entre altres canvis menors. Tots els grups del consistori van votar-hi a favor.

 

[1] A excepció de la regidora del PSC, Concepción Miranda, que havia excusat la seva absència.

   • Ple ordinari de gener
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats