Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Projecte d'habitatge públic de lloguer assequible al Vallès Occidental

7 de gener de 2021


Vacarisses és dels municipis sense servei propi en matèria d’habitatge que ja està treballant en la fase inicial

 

El Consell Comarcal ha emprès el projecte pilot Habitatge públic de lloguer assequible al Vallès Occidental, amb l’objectiu d’augmentar el parc d’habitatge de lloguer municipal, a preus menors als de mercat. Vacarisses és dels municipis sense servei propi en matèria d’habitatge que ja està treballant en la fase inicial.

 

El projecte pilot se centra en l’increment del parc de lloguer públic i s’estructura en 2 línies d’actuació. La primera s’inicia amb la detecció de parc públic existent, provinent de patrimoni municipal en desús o amb altres usos susceptibles de ser reconvertits en habitatge. A partir d’un primer inventari i una diagnosi, es proposa un pla d’acció que prioritzi i possibiliti l’adequació del patrimoni detectat per convertir-lo en habitatge assequible, al llarg de les següents fases del projecte. Per al desenvolupament d’aquesta primera fase de detecció, anàlisis i propostes, es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i d’un equip tècnic extern especialitzat en el desenvolupament de projectes d’habitatge.

 

La segona línia d’actuació, en la fase d’inici, analitza i detecta solars públics susceptibles de poder-hi promoure habitatge de protecció oficial en règim de lloguer i, tot seguit, proposa un pla d’acció per a les següents fases del projecte.

 

Actualment, el Consell Comarcal ja promou l’augment del parc d’habitatge privat de lloguer des de la Borsa Comarcal d’Habitatge de Lloguer Assequible. Des d’aquesta, s’ofereix a propietaris particulars d’habitatge la cerca de llogaters, que han de complir els requisits assenyalats per l’Agència d’Habitatge de Catalunya com a beneficiaris HPO (Habitatge de Protecció Oficial). Els lloguers de la Borsa són a preus menors als del mercat obert, però amb l’avantatge per als propietaris d’assegurances i gestió gratuïta.  • Habitatge. Font: CCVOC
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats