Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Projecte de l’ADF Vacarisses per controlar i erradicar les vespes asiàtiques

9 de desembre de 2020


L’Ajuntament dotarà l’entitat del material necessari, a més d’organitzar tallers per construir trampes i de crear un canal de comunicació directe per avisar de la presència de nius vespers

 

Aquest cap de setmana, les ADF de Vacarisses i Castellar del Vallès han dut a terme una acció per eliminar l’activitat en diversos vespers de vespes asiàtiques del nostre municipi, com a El Palà i al Camí del Cementiri. Hi van assistir l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, i el cap operatiu de l’ADF Vacarisses, Marià Masana.

 

D’altra banda, l’ADF Vacarisses, en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, ha iniciat un projecte per controlar i erradicar la vespa velutina a casa nostra. Aquest ja fa uns mesos que s’està realitzant a Castellar del Vallès per reduir la presència d’aquesta espècie invasora, amb molts bons resultats.

 

L’any vinent, després de la formació pertinent per fer seguiment i control d’aquesta plaga, l’Ajuntament de Vacarisses dotarà l’ADF del material necessari per poder dur a terme aquesta tasca. A més, es preveu organitzar tallers per construir trampes casolanes per a vespes asiàtiques, així com la creació d’un canal de comunicació directe per avisar de la presència de nius vespers i poder actuar amb la màxima rapidesa possible.

 

I és que el nombre de nius de vespes velutines ha augmentat els darrers anys. Tot i que la incidència en persones és mínima, aquesta espècie és letal per a les abelles autòctones, tal com ja s’ha pogut observar en diversos ruscs d’arreu de Vacarisses.


Relació directori

Agrupació de Defensa Forestal (ADF)

  • Telèfon 677 51 83 04 | 600 79 37 28


  • Resultats visuals de l’efecte de la inoculació de l'insecticida. Font: ADF Vacarisses
  • Visualització dels treballs per part del voluntariat assistent a aquesta activitat. Font: ADF Vacarisses
  • Observació del niu, des d’uns prismàtics.
  • Trampes casolanes per a vespes asiàtiques. Font: ADF Vacarisses
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats