Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

En marxa les cooperatives escolars que participen al programa CuEme

18 de novembre de 2020


25 alumnes de l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses han iniciat el procés de creació

 

Per quart any consecutiu, l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses participarà al Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme), impulsat per la Diputació de Barcelona i que enguany celebra el desè aniversari, amb l’acompanyament del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de l’Ajuntament del municipi. Són 25 els infants que han iniciat el procés de creació d’una cooperativa.

 

Es tracta d’un projecte integrat en l’activitat educativa i que permet reforçar el treball per projectes i l’aprenentatge cooperatiu i significatiu, abordant d’una manera diferent l’adquisició de coneixements i el desenvolupament de competències. La creació d’una cooperativa escolar suposarà, d’una banda, conèixer un seguit d’elements relacionats amb l’emprenedoria, el món empresarial i l’activitat econòmica i, de l’altra, entrenar competències transversals com la comunicació, el treball en equip, la presa de decisions... que ajudaran l’alumnat en el seu desenvolupament educatiu i personal. El programa també posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de conceptes com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial i la igualtat d’oportunitats, aspectes que es treballen de forma transversal i que estan especialment associats a la condició que un percentatge dels beneficis obtinguts ha de ser aportat a un projecte social, fent una donació a l’entitat sense ànim de lucre que la cooperativa triï.

 

El Programa CueEme de la Diputació de Barcelona s’ha consolidat com un projecte que compta amb una elevada participació.  Aquest curs hi estan participant 241 escoles de 108 municipis; seran 9.780 els i les alumnes que treballaran per crear 404 cooperatives. Un programa de referència que compta amb la participació acumulada de més de 42.200 infants i que es proposa arribar, al 2025, al 50% de l’alumnat de cinquè de primària.  • CuEme
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats