Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Erasmus+ a l’Institut de Vacarisses

3 de novembre de 2020


El passat 15 d’octubre, el centre va acollir la jornada Erasmusdays, amb un concert i un concurs, per donar a conèixer aquest projecte internacional

 

L’Institut Vacarisses segueix el treball internacional en el programa Erasmus+ de la Unió Europea, tot i que els desplaçaments als diferents centres estan temporalment aturats a l'espera de la millora de la situació per la Covid-19. 

 

El passat 15 d’octubre, l’Institut va acollir la jornada Erasmusdays, coincidint amb les dates oficials de celebració del programa d'Erasmus+ (del 15 al 17 d’octubre). Al matí, les classes es van aturar durant 4 hores per realitzar diverses activitats culturals, com un concert i un concurs sobre les ciutats que participen a Erasmus+, amb l’objectiu de donar a conèixer els diferents projectes internacionals a la comunitat educativa. L’alumnat va rebre diferents premis, així com mascaretes Erasmus+. Totes les activitats es van realitzar seguint les mesures de protecció contra la Covid-19.

 

L’Institut de Vacarisses ja va participar a Erasmus+ l’any passat, amb dos projectes. European Green Planet Film Festival, a través de la creació de curtmetratges que tracten temes mediambientals i de sostenibilitat del planeta. Organitzat directament des de Vacarisses, el certament compta amb la participació de centres de Portugal, França i Polònia. L’altre projecte va ser La huerta de los deseos sostenibles, liderat des de Catània (Itàlia) i on l’institut vacarissà participa com a partner. Com que es tracta de projectes de 2 anys, l’alumnat de 1r d’ESO que l’any passat els va escollir com a optativa continua treballant-hi enguany, tractant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per l’ONU. 

 

Tot i les dificultats que comporta la situació actual de pandèmia, l’alumnat que ara cursa 1r d’ESO ha iniciat el projecte Educating hearts, amb continuïtat l’any vinent. En aquest cas, es treballa el respecte per la diversitat, juntament amb centres d’Alemanya, Portugal, Turquia, Eslovènia i Polònia. Ara mateix, la mobilitat és limitada per evitar qualsevol risc, però es preveu poder fer desplaçaments més endavant, mentre es continua treballant telemàticament.

 

Precisament, just abans del confinament, el passat mes de març, un grup de 9 alumnes i docents van tornar del primer viatge Erasmus+ de l’Institut de Vacarisses, una experiència excepcional que va motivar a continuar treballant-hi. La sortida es va iniciar el dia 3 a Lamego, una petita ciutat propera a Porto. Allí hi havia les famílies d’acollida, que van tractar l’alumnat com un membre més. Així, van poder gaudir de la immersió en la cultura portuguesa, a més de realitzar un treball intensiu de posada en comú sobre l’ODS12, el tema que s'havia estat treballant juntament amb els altres centres que també participaven (de Cadis i de Lamego).


Relació directori

Institut de Vacarisses

  • Telèfon 93 828 03 22


  • El grup d'alumnes i docents, a Lamego.
  • Erasmusdays
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats