Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Nova convocatòria d’ajuts a microempreses i persones treballadores autònomes

20 d'octubre de 2020


Les bases per concedir els microcrèdits es van aprovar ahir, en un ple extraordinari urgent

 

Ahir a la tarda, es va convocar un ple extraordinari urgent amb motiu de l’aprovació inicial de les bases reguladores per concedir microcrèdits a microempreses i persones treballadores  autònomes de Vacarisses afectades per la crisi sanitària actual. La urgència es deu a la necessitat de poder efectuar el pagament dels ajuts al més aviat possible.

 

La primera convocatòria de microcrèdits es va fer a finals de maig, amb un termini màxim de 30 dies per presentar les sol·licituds. Tenint en compte que persisteix la crisi sanitària i que les mesures imposades perjudiquen substancialment les microempreses i persones treballadores  autònomes, la Regidoria de Promoció Econòmica va proposar ahir obrir una nova convocatòria d’ajuts.

 

Es tracta d’una línia de microcrèdits reintegrables, a través d’un programa de subvencions directes, per fer front a despeses i perjudicis ocasionats pel tancament d’establiments i per restricció i/o suspensió de l’activitat. Les bases que ho regulen són les mateixes de la primera convocatòria, exceptuant les referències a l’estat d’alarma. A més, s’han redactat de manera que, en cas de necessitat, es puguin tornar a convocar més àgilment, sense haver de ser aprovades pel ple municipal.

 

El pressupost total disponible per als ajuts és de 50.000 euros, procedents de la partida anterior de 70.000 euros que no es va esgotar. Cada microempresa o persona interessada pot sol·licitar fins a 3.000 euros, que s’hauran de retornar en 4 anys com a màxim i amb un interès 0. S’estableixen dues línies, segons si l’activitat es desenvolupa totalment a Vacarisses o no.

 

La proposta de la regidora de Promoció Econòmica, Olga Serra, va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.  • Ple extraordinari urgent
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats