Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Ruta pel patrimoni ferroviari de Vacarisses

19 d'octubre de 2020


A càrrec del divulgador Eduard Martínez, es va organitzar amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

 

El diumenge 11 d’octubre van tenir lloc les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Municipis i entitats d’arreu de Catalunya se sumen a la que és la festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni a la ciutadania.

 

En el cas de Vacarisses, es va organitzar una ruta pel patrimoni ferroviari del municipi, a càrrec d'Eduard Martínez Hernández, divulgador d’història ferroviària i autor del llibre Vacarisses: Un poble amb dues estacions de ferrocarril. L’activitat va ser tot un èxit, amb una vintena de participants, no només de Vacarisses, sinó també d’altres poblacions com Terrassa, Sabadell, Sant Quirze i Igualada.

 

S’hi va explicar la història de la línia ferroviària Barcelona-Saragossa i de com Vacarisses va reivindicar i lluitar, durant gairebé 40 anys, per aconseguir estació pròpia. També vam atansar-nos fins al pont de Sanana, escenari d’esdeveniments a la III guerra carlina, a més de descobrir la història de com s’acabà construint un baixador ferroviari a Torreblanca.

 

Des de l’Ajuntament de Vacarisses, es vol agrair la tasca totalment voluntària de l’Eduard, així com l’interès de les persones inscrites pel patrimoni cultural vacarissà.  • Ruta pel patrimoni ferroviari de Vacarisses.
  • Ruta pel patrimoni ferroviari de Vacarisses.
  • Ruta pel patrimoni ferroviari de Vacarisses.
  • Ruta pel patrimoni ferroviari de Vacarisses.
  • Ruta pel patrimoni ferroviari de Vacarisses.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats