Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Taula per la convivència

13 d'octubre de 2020


Un dels primers passos és participar en un qüestionari de diagnosi per recollir els diferents punts de vista sobre els elements que cal reforçar

 

Darrerament, són moltes les diferents problemàtiques que s’han anat registrant i queixes que s’han anat rebent per part de veïns i veïnes sobre diversos aspectes de civisme i bon veïnatge. Davant d’aquesta situació, l’actual equip de govern planteja la necessitat de crear un espai de treball per concretar actuacions que facilitin la bona convivència, basada en el respecte entre les persones i els bens comuns compartits.

 

La intenció és que aquest espai compti amb una àmplia representació de tots els sectors per tal de definir una estratègia d’acció compartida que fomenti el ple respecte als drets d’altri i a les normes establertes. Una vegada definides i acordades aquestes línies d’acció, s’elaborarà un document que ens permeti revisar l’actual Ordenança General de Convivència Ciutadana, redactada fa més de vint anys.

 

D’aquesta manera, es podrà establir un nou marc de convivència que ens permeti encarar les diferents situacions de conflicte els veïns i les veïnes de Vacarisses. Aquesta nova regulació  haurà de preveure l’establiment d’un programa eficaç de mesures alternatives a la sanció econòmica, que proposin el compliment d’unes activitats o accions substitutòries per tal de garantir tot el respecte a uns valors socials i educatius per part de qui cometi una infracció estipulada a l’Ordenança.

 

La importància de les opinions ciutadanes

El projecte de reformulació de les ordenances municipals anirà acompanyat d’un procés de participació ciutadana, que es desenvoluparà durant els propers mesos i que pretén establir les bases per a la creació d’un espai estable de participació (Taula per la Convivència) i, alhora, recollir valoracions i propostes que l’Ajuntament prendrà̀ en consideració́ a l’hora de construir l’ordenança municipal de Convivència. Es preveu dividir el procés participatiu en dues  grans fases:

  • Una fase inicial canalitzada a través d’un qüestionari en línia i un taller participatiu de caràcter presencial. Els resultats d’aquesta primera fase serviran per recollir les orientacions i propostes sobre com cal reformular aquesta ordenança i crear l’espai per treballar la Convivència.
  • Una segona fase, on tindrà lloc un segon taller participatiu que treballarà a partir de les respostes i aportacions recollides al qüestionari. La sessió servirà per debatre i consensuar quins són els temes a tractar i quines actuacions caldrà portar a terme per millorar la convivència a Vacarisses.

A més, durant el procés participatiu, s’organitzaran dues jornades per compartir punts de vista amb altres veïnes i veïns. Us animem a participar-hi!  • Taula per la convivència

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats