Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Alerta sobre enviaments de llavors no demanades d’altres països

22 de setembre de 2020


La introducció d’aquest material és prohibida,  ja que suposa un risc pel perill d’introducció de llavors contaminades, plagues i malalties de les plantes i per poder tractar-se d’espècies invasores

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya demana a la ciutadania que informi de la recepció d’enviaments postals de llavors no demandades procedents de països tercers. Així, sol·licita a les persones que rebin aquests sobres que ho posin en coneixement de les diferents unitats territorials del servei de Sanitat Vegetal (ssv.daam@gencat.cat) o bé a les oficines comarcals del Departament per procedir a la destrucció d’aquest material. També es pot comunicar a l’Ajuntament de Vacarisses.

 

La introducció d’aquest material sense el certificat fitosanitari corresponent és prohibida i suposa un risc tant des del punt de vista de la sanitat vegetal (pel perill de plagues i malalties que poden acompanyar les llavors) com mediambiental (per poder tractar-se d’espècies de plantes invasores).

 

S’ha tingut constància de l’enviament a particulars de sobres no sol·licitats amb llavors, ja que la persona que els rep no ha comprat ni demanat mostres d’aquest material i les trameses es produeixen, aparentment, a l’atzar. Les autoritats d’Alemanya, França, Irlanda i els Països Baixos han informat la Comissió Europea d’aquests enviaments, que també han estat rebuts en llars del Regne Unit. Aquest tipus d’enviaments també s’ha detectat als Estats Units.

 

Aquesta pràctica, anomenada brushing, persegueix la generació de vots positius falsos en les vendes per Internet, ja que moltes plataformes de venda no permeten l’emissió d’aquests vots si la clientela no ha rebut efectivament el producte. Les empreses, per tant, realitzen primer l’enviament i falsifiquen després el vot de qui l’ha rebut.  • Llavors. Font: Gencat
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats