Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’equip de govern reafirma que cal tancar l’abocador al més aviat possible

18 de setembre de 2020


Així, des de l’Ajuntament de Vacarisses, s’oposen a les darreres declaracions del president de l’empresa gestora, desmentint la data límit anunciada per la Generalitat

 

En unes declaracions publicades avui a La Vanguardia, el president del grup que gestiona l’abocador de Coll Cardús, Joan Griñó, assegura que les instal·lacions no es poden clausurar al 2023, tal com va anunciar la Generalitat de Catalunya fa uns dies. Griñó apunta una data “més enllà de 2026”.

 

Davant aquesta afirmació, l'equip de govern de l’Ajuntament de Vacarisses es reafirma amb les paraules de l'alcalde del municipi, Toni Masana, citades al mateix article, en què mostra la seva fermesa en que l'abocador ha de tancar-se al més aviat possible (en tres anys) i que les tones que resten per entrar escombraries són 500.000. A partir d'aquí, quedaran el recobriment i el seguiment que haurà de fer l'empresa del vas (assentaments, forats, lixiviats...) durant els propers anys. A més, la qualificació dels terrenys que ocupa l’abocador serà de Protecció de paisatge, tal com indica el planejament.

 

El govern de l’Ajuntament de Vacarisses no permetrà ni ampliacions ni cap altra actuació a l'abocador. La solidaritat del nostre municipi ha arribat al seu límit.

 

No obstant això, es valora positivament que els terrenys que el grup Hera Holding i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental tenen a la part baixa de Coll Cardús acullin, a l’igual que avui dia, una empresa que aposti per l’economia circular, generi ocupació i que, evidentment, no contamini ni provoqui molèsties a la població de Vacarisses.  • Situació actual de la part superior de l'abocador de Coll Cardús.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats