Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

La biblioteca reobre la sala infantil

14 de setembre de 2020


El seu fons s’ha reorganitzat i s’ha separat en dues franges d’edat per millorar la qualitat del servei

 

La biblioteca municipal El Castell ha tornat a obrir la sala infantil, amb una nova organització del seu fons per millorar la qualitat del servei. Així, les dues sales d’infantil, ubicades a la segona planta, estan separades per edats: de 0 a 6 anys, on també hi ha el Racó de famílies, i un altre espai de lectura i coneixements, adreçat al públic de 7 a 12 anys. Les hores del conte es passen a fer a la primera planta i són d’obligada inscripció per seguir els protocols de seguretat establerts en el marc de la Covid-19.

 

També aquest mes de setembre han tornat les activitats infantils a la biblioteca, amb hores del conte, però també amb els BiblioLabs, programes de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que donen suport a accions per accedir al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives, en un entorn col·laboratiu i obert a la ciutadania. A través d’aquests, es pretén fomentar la creativitat, una habilitat de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l’educació, la cultura i l’emprenedoria. A més, els BiblioLabs es regeixen per criteris de l’equitat d’accés, la sostenibilitat econòmica, l’eficiència, la qualitat de servei i la pertinença, aprofitant i posant en valor els recursos i el treball en xarxa de les biblioteques, equipaments pròxims a la població i arrelats al territori. Els BiblioLabs que s’han dut a terme a Vacarisses han consistit en una activitat centrada en reptes matemàtics a través del joc, a càrrec del Museu de les Matemàtiques de Catalunya, i una altra sessió dedicada al recurs de l’aigua per entendre d’on ve i on va i com n’és d’important no malbaratar-la.

 

D’altra banda, la biblioteca municipal també ha ofert un curs de dos dies sobre la programació de videojocs, per a usuaris i usuàries de més de 10 anys. Mitjançant el simulador Makecode Arcade, s’han pogut iniciar en la programació per blocs de videojocs en 2D.


Relació directori

Biblioteca municipal El Castell

 • Adreça C/ Major, 3
 • Horari Tardes: de dilluns a divendres, de 15 a 20 h
  Matins: dimecres i dissabte de 9.30 a 13.30 h

  Dies de tancament: 2 de gener, 3 d’abril, 28 de maig, 23 de juny, 7, 24 i 31 de desembre
  Vacances d’estiu: de l’1 al 18 d’agost (ambdós inclosos)

  Canvi de torn: dimarts 5 de gener, obrirem de 9 a 14 h
 • Email b.vacarisses.ec@diba.cat
 • Telèfon 93 828 11 14
 • Web http://bibliotecavirtual.diba.cat/vacarisses-biblioteca-el-castell


 • BiblioLab
 • BiblioLab
 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats