Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Reformes a la biblioteca El Castell

6 d'agost de 2020


L’equipament estrena sala de revistes i decoració mural, a més del servei d’autopréstec

 

La Regidoria de Cultura ha realitzat un seguit de reformes a l’interior de la biblioteca municipal El Castell, aprofitant el tancament d’algunes àrees els darrers mesos. D’entre aquestes, destaca l’organització d’una nova sala de revistes en un espai en desús de gran bellesa arquitectònica. I és que, a la petita sala, hi trobem espitlleres del segle XIV i boixes del XVIII.

 

Per la seva banda, l’antic espai de revistes s’està convertint en una sala polivalent per donar resposta a necessitats vàries: els treballs en grup de joves de l’Institut de Vacarisses, el club de lectura, tallers i l’hora del conte, que també s’hi traslladarà, ja que l’àrea infantil ha quedat petita. Hem de tenir en compte que la biblioteca té unes 150 visites diàries, de dilluns a dissabte.

 

També s’han renovat els espais decoratius de les parets, on s’està penjant material documental de valor històric que ens mostra com era El Castell abans. Així, es poden il·lustrar les visites guiades mensuals i les realitzades amb els centres educatius del municipi. L’àrea d’adults recull una exposició permanent d’antics programes de festa major, alguns d’ells molt antics, com el de l’any 1932, i que s’han recuperat gràcies al veí Josep Maria Farrés, autor d’algunes de les obres de la col·lecció local.

 

I a partir de setembre, entra en funcionament el servei d’autopréstec, mitjançant una màquina d’identificació per radiofreqüència (RFID).

La biblioteca municipal El Castell ha esdevingut un equipament clau, no només en l’àmbit de la cultura, sinó també en la realitat social, educativa, econòmica i turística de Vacarisses. Amb aquestes reformes, es vol donar resposta a totes aquestes necessitats i a d’altres que puguin anar sorgint.

 

Us recordem que es preveu tornar a obrir la totalitat de l’equipament al setembre. Amb motiu de la Covid-19, no va poder oferir servei fins a l’11 de maig i va ser l’1 de juny quan es van reobrir alguns espais.


Relació directori

Biblioteca municipal El Castell  • Servei d'autopréstec
  • Nova sala de revistes
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats