Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Canvis en les subvencions a entitats

26 de juny de 2020


L’Ajuntament de Vacarisses ha arribat a un acord amb les associacions veïnals per destinar la majoria de l’assignació de les festes majors a material de protecció per a la Covid-19

 

El primer punt de l’ordre del dia del ple de l’Ajuntament de Vacarisses, que es va tornar a celebrar per videoconferència, va ser la modificació del pressupost de 2020 per anul·lar algunes de les convocatòries d’atorgament de subvencions a entitats del municipi. El motiu és que diversos projectes no es podran realitzar a causa de la Covid-19. Aquesta proposta, a l’igual que la resta de punts del ple, va ser aprovada per unanimitat.

 

En el cas de la Regidoria de Joventut, es destinaran 2.000 euros a l’Associació AEIG per a ajudar les famílies a pagar la quota de les inscripcions al CAU. En l’àmbit d’Acció Social, 1.200 euros aniran a l’Associació de Càritas Vacarisses per al seu projecte de menjador social. Pel que fa a la dotació per a Turisme, Comerç i Consum, la totalitat de l’import (800 euros) serà per a l’Associació de Comerciants de Vacarisses.

 

Per la seva banda, Participació Ciutadana ha arribat a un acord amb les entitats veïnals i la Federació d’AAVV de Vacarisses per destinar 3.300 euros a despeses de finançament i manteniment de locals, i la consignació pressupostària restant, a l’adquisició de mascaretes o altres materials necessaris per a la lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va voler destacar la predisposició de les AAVV per no optar als diners per a les festes majors de les urbanitzacions.

 

Del pressupost de Cultura, 12.000 euros es destinaran igualment a subvencions a entitats per concurrència competitiva i 1.000 euros, a Moto Clàssic Vacarisses per a la celebració del seu 30è aniversari. Quant a les regidories de Medi Ambient, Educació i Esports, continuaran amb el procediment ja iniciat, d’atorgament de subvencions a entitats per concurrència competitiva, per poder cobrir despeses anteriors a la pandèmia.

 

Instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica

La Llei 16/2017 de canvi climàtic estableix la necessitat d’adoptar mesures normatives per afavorir l’autoconsum energètic a partir de renovables. Per això, l’Ajuntament de Vacarisses ha volgut regular la implantació d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica i alhora transformar el model econòmic vinculat a la generació elèctrica cap a un de més sostenible i ecològic. Al juny, es va reunir la comissió d’estudi per preparar l’avantprojecte de l’ordenança que ho regularà. El regidor d’Urbanisme, Pere Casas, va agrair les aportacions fetes pels grups municipals que van participar en aquesta comissió i que han estat recollides a l’ordenança aprovada ahir.

 

Moció contra la discriminació racial

L’única moció del ple de juny va ser presentada pel grup municipal d’ERC, amb l’objectiu de mostrar la seva posició “respecte a les lluites que estan mantenint diversos col·lectius, partits i entitats per eliminar la discriminació racial, institucionalitzada a molts llocs”, tal com va denunciar l’alcalde vacarissà. Masana  també va deixar clar que no cal anar als Estats Units, sinó que també en tenim exemples propers, com la vexació d’uns mossos a una persona negra que ha sortit  a la llum recentment. La moció presentada per ERC també parla d’assumir “el compromís de treballar per defensar sempre els valors de la convivència respectuosa amb la diversitat de la ciutadania”. A més, manifesta l’adhesió a les manifestacions o actes per l’eliminació de la discriminació racial que se celebrin al nostre municipi o país.  • Ple ordinari de juny, celebrat per videoconferència.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats