Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

A licitació el servei de menjadors escolars

13 de maig de 2020


El plec de clàusules del contracte es va aprovar ahir per unanimitat, en un ple extraordinari

 

Ahir al vespre, l’Ajuntament de Vacarisses va celebrar un ple extraordinari a través de videoconferència. A l’igual que la sessió ordinària d’abril, es va retransmetre en directe pel canal de Youtube del consistori.

 

L’únic punt de l’ordre del dia, i que es va aprovar per unanimitat, va ser la proposta de la regidora d’Educació, Paola Moral, per aprovar el plec de clàusules del contracte de concessió del servei de menjadors escolars dels centres docents públics de Vacarisses, així com de les activitats d’estiu organitzades per l’Ajuntament. La durada mínima del contracte serà de 2 anys, prorrogables a 3 anys més.

 

L’empresa guanyadora de la licitació haurà de complir un seguit de prescripcions tècniques, com que els cereals i els llegums siguin ecològics i s’ofereixin almenys 1 cop a la setmana; les fruites, verdures i hortalisses, fresques i de temporada, i el pa, fresc i artesanal. Aquestes condicions ja apareixien al contracte vigent fins ara, però s’hi han incorporat algunes novetats. Per exemple, dins la proposta mensual de menús, sis d’aquests no han d’incloure proteïna animal en cap dels plats, a més de limitar els fregits, gratinats i fumats a 2 vegades al mes.

 

Quant als utensilis, es prohibeixen els d’un sol ús. En el cas dels tovallons, cada infant haurà de dur el seu de casa. Pel que fa als productes de neteja, el paper eixugamans de cuina haurà de ser de cel·lulosa reciclada al 100%; les bosses d’escombraries, de colors corresponents a les fraccions de la recollida selectiva, i no estaran permesos els desinfectants agressius amb el medi ambient, com tampoc els insecticides i les serradures.

 

L’altra gran novetat del plec aprovat ahir fa referència al projecte educatiu que ha de presentar l’empresa que gestiona els menjadors. Mentre que, fins ara, era comú a les dues escoles, la nova licitació demana que se n’elaborin 2 de diferents per adequar-se al projecte específic de cada centre.

 

A banda d’aquestes prescripcions obligatòries, l’Ajuntament de Vacarisses tindrà en compte altres criteris que puguin millorar la proposta inicial. Així, es tindran en compte l’ús d’aliments amb certificació ecològica i de peix fresc (una millora introduïda ja durant aquest curs i amb molt bona acollida entre els infants), la gestió de cobrament a usuaris/es a mes vençut, l’ús d’aigua tractada amb font d’osmosi remineralitzada durant l’àpat, l’equilibri nutricional i la qualitat dels menús, i la metodologia i el programa d’activitats educatives. A més a més, es valorarà l’aportació d’una peça de fruita per setmana a les escoles de primària i d’una xocolatada cada curs escolar, així com l’aplicació d’un descompte per cada germà/na.

 

La regidora d’Educació va puntualitzar que aquest plec s’havia preparat abans de la crisi sanitària actual i que, per tant, caldrà anar revisant alguns aspectes segons l’evolució de la pandèmia i les mesures preses per la Generalitat.  • El ple extraordinari, per videoconferència.
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats