Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’equip de Joventut no s’atura

30 d'abril de 2020


Davant la situació de crisi actual generada per la Covid-19, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vacarisses, ha volgut seguir donant servei a adolescents i joves del poble. A continuació, us informem de tots els recursos i serveis que, en molts casos, s’han adaptat i reinventat per poder seguir-los oferint.

 

Des del servei d’informació juvenil del Punt de Vol, s’han editat diversos flyers amb informacions d’interès per a joves. D’una banda, el flyer de programació mensual, que informa de totes les activitats destinades a joves que estem oferint des de la regidoria, com diferents reptes que s’han llençat a través d’Instagram o enigmes al Facebook. També s’ha preparat un flyer emocional, amb varis links a serveis de suport emocional per a joves. Quant a l’àmbit laboral, s’ha editat un flyer d’ocupació, amb informació per accedir a diferents ofertes laborals, assessories en línia o assessorament per a confeccionar un currículum. Pel que fa als estudis, trobareu el flyer acadèmic, amb dades sobre inscripcions a cicles formatius, PFI’s, proves d’accés a cicles, PAU 2020..., a més d’un servei d’atenció telefònica per a dubtes en els processos de preinscripció. Finalment, al flyer d’habitatge, hi ha enllaços sobre la matèria i la crisi de la Covid.

 

S’activa de nou el servei de Reforç Escolar

D’altra banda, des del passat 14 d’abril i coincidint amb l’inici del tercer trimestre, s’ha reactivat el Reforç Escolar del Punt de Vol, de forma virtual i gratuïta. A més de seguir donant servei a la trentena d’alumnes que ja s’hi havia inscrit, en els propers dies, l’oferta s’ampliarà a altres joves que, a través d’un treball conjunt amb l’Institut de Vacarisses, es detecti que puguin necessitar suport. Aquest servei vol acompanyar les diferents tasques acadèmiques, tenint en compte que ja seran avaluables durant aquest últim trimestre, a més de donar suport en aquelles matèries més complicades. El servei es realitza per videoconferència, seguint els horaris i dies ja establerts, de dilluns a dijous, de les 16 a les 19 h.

 

Educadors del Punt de Vol

L’equip d’educadors de medi obert segueix oferint acompanyament i suport a joves que ho necessitin. El mitja que s’està utilitzant per connectar-hi és, majoritàriament, el perfil d’Instagram del Punt de Vol, on s’ofereixen diferents serveis:

  • Converses confinades: amb la idea de mantenir el servei de consulta que es fa a l’Institut, la Zona Vip, s’ofereixen converses confidencials amb joves que ho sol·liciten. Aquest servei té lloc a la mateixa hora que es feia, els dimecres, de les 10.30 a les 12 h, i ara s’amplia a les tardes de dimarts i dijous, de les 16 a les 17.30 h. Per poder sol·licitar una conversa, cal posar-s’hi en contacte, a través del perfil d’Instagram del Punt de Vol o del seu Whatsapp (630 46 29 47).
  • Propostes d’activitats per fer a casa: amb la idea de proposar activitats lúdiques i divertides, a través d’Instagram, s’estan llençant diferents propostes organitzades per dies: els dimarts, receptes de cuina; els dimecres, esport, i els dijous, recomanacions de lectures, sèries, documentals...
  • Activitats de jocs online: el Catán, el Parchís Star, entre d’altres, són les propostes que els educadors comparteixen cada divendres amb joves que hi vulguin passar una estona de joc.
  • Consultes telefòniques o WhatsApp: a través del telèfon del Punt de Vol (630 46 29 47).  • Joves
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats