Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Moció conjunta per la crisi de la Covid-19

1 de maig de 2020


El ple d’abril es va retransmetre en directe i, tot seguit, la població va poder fer preguntes a l’alcalde

 

La crisi de la Covid-19 i la conseqüent situació de confinament han fet que el ple d’abril de l’Ajuntament de Vacarisses se celebrés per videoconferència. La sessió es va retransmetre en directe pel canal de Youtube del consistori.

 

L’únic punt de l’ordre del dia era una moció conjunta de tots els grups municipals per la crisi de la Covid-19. Es tracta d’un manifest de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per exposar la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat.

 

Després de la lectura del manifest feta per l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, les i els representants dels diferents grups municipals van traslladar el seu condol i suport a les famílies de les persones afectades per la Covid-19, a més d’expressar múltiples agraïments a personal i voluntariat que estan ajudant en aquesta crisi. La regidora de Ciutadans, Estefanía Muñoz, va remarcar que fos la primera moció de la legislatura presentada conjuntament. Des de Movem Vacarisses, Clara Fuster també es va referir a la “unitat d’acció amb un ànim constructiu i col·laboratiu”, tot i demanar que s’aposti “per criteris d’economia social”. En un mateix sentit va intervenir la regidora socialista, Concepción Miranda, fent èmfasi als recursos de què disposen els ajuntaments “com a primera línia d’acció”. Per la seva banda, el regidor de Veïns per Vacarisses, Pedro Serna, va subratllar “l’esforç i la solidaritat de tothom” per sortir-nos-en i Josep Maria Gibert, d’UIPV, va repetir un missatge similar: “Ara és el moment d’anar tots a una, deixant els interessos partidistes i els projectes innecessaris per prioritzar les polítiques de suport a les persones”. L’alcalde de Vacarisses va tancar el punt agraint “la pinya de tots els grups municipals” i va explicar que es continuaran fent reunions setmanals amb portaveus per treballar conjuntament com anar sortint de la crisi.

 

La Covid-19 i l’estat d’alarma a Vacarisses

En l’apartat d’Informes de presidència, l’alcalde del municipi va informar sobre la situació de la Covid-19 i l’estat d’alarma a Vacarisses, on hi ha detectats 23 casos positius i 65 de sospitosos. Primer, va agrair l’esforç de la població que fa cas a les autoritats i, en canvi, va criticar especialment el comportament de les persones amb segones residències. Tot seguit, va felicitar la gestió de les dues residències de gent gran que hi ha a Vacarisses, amb cap cas de Covid-19. Quant a l’atur, Masana va lamentar que les dades siguin “molt preocupants”, amb un 12,31%, xifra per sobre de la mitjana comarcal i de tot Catalunya. A continuació, va explicar la situació dels equipaments i serveis municipals, remarcant el seguiment de gent gran i famílies vulnerables des de Serveis Socials i el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), amb la col·laboració de Protecció Civil i l’ADF, a qui va fer una menció especial per la seva tasca voluntària. Masana, a més, va avançar que s’està treballant en ajudes a autònoms i microempreses. Finalment, l’alcalde va agrair la tasca duta a terme per persones voluntàries, cosidores de Vacarisses i Rellinars, l’empresa Robin Hat, individuals que han donat mascaretes, les farmàcies i la clínica dental del municipi, gràcies a les quals s’han pogut repartir 8.000 mascaretes i 2.000 més es troben en procés de confecció. La sessió plenàries es va cloure amb un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19.

 

L’alcalde respon

Un cop finalitzat el ple, l’alcalde de Vacarisses va respondre en directe les preguntes que la població li anava enviant a través del xat de Youtube, sobre la Covid-19 i l’estat d’alarma al municipi.  • El ple d'abril es va fer per videoconferència.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats