Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Guia i consultori per a joves

3 d'abril de 2020


Joventut edita dues guies amb consells pràctics per al confinament i obre una eina de consulta psicològica en línia

 

El Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya ha editat la guia Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a joves durant el confinament, per contribuir a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació que estem vivint, que, més enllà del cop socioeconòmic, també impacta en la salut mental del jovent. D’aquesta manera, la guia proposa seguir tres fases evolutives. En primer lloc, identificar els sentiments i les emocions que els produeix la reclusió domiciliar per, així, poder entendre què els passa. En segon lloc, la guia proposa fer un exercici per generar benestar i emocions positives amb els demés (família i amistats). Finalment, el recurs mostra diferents idees perquè les persones joves creïn amb les seves habilitats (musicals, artístiques), comparteixin interessos culturals (cinema, literatura), es comuniquin amb les amistats, participin a la comunitat (fent material sanitari, ajudant el veïnat) i s’expressin amb autenticitat i sense deixar de banda la seva identitat personal.

 

Consultori psicològic

Aquest recurs d’acompanyament emocional se suma al consultori psicològic en línia obert al web Confinats.cat.

 

Guia per a professionals

Joventut també ha editat la guia Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a professionals que treballen amb joves durant el confinament, amb recomanacions, idees i recursos perquè els i les professionals de joventut puguin acompanyar les persones joves en aquest moment de confinament i mantenir l’equilibri emocional, l’ànim de superació i l’esperit cooperatiu. Aquest document, elaborat en col·laboració amb l’entitat Salut i Educació Emocional, pretén ajudar a trencar l’aïllament en què es puguin trobar les persones joves i enviar el missatge que no estan soles. Ofereix també recursos per detectar les emocions, entendre què passa i gestionar-les. Tot plegat, amb l’objectiu d’aprofitar aquesta situació per aprendre, per conèixer-se més i, per què no, positivitzar la situació.  • Guia per a joves

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats