Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Es col·loca la placa de la Plaça Amàlia Utset

18 de març de 2020


Familiars de l’homenatjada i representants de l’Ajuntament de Vacarisses van assistir-hi dimecres passat

 

Dimecres passat, representants de l’Ajuntament de Vacarisses i familiars de l’homenatjada van assistir a la col·locació de la placa de la Plaça Amàlia Utset. En aquesta, s’hi pot llegir una breu biografia de la llevadora vacarissana, així com visualitzar un plànol del nou espai del carrer Rossinyol amb totes les millores realitzades.

 

El nom de la plaça es va decidir l’any passat, en el marc d’un procés participatiu per feminitzar l’espai públic de Vacarisses. En aquest cas, la ciutadania va optar per una figura molt estimada al municipi i amb un paper vital per al seu futur.

 

Amàlia Utset Sanmartí va nàixer a Vacarisses el 6 de gener de 1883, filla de cal Pau Maians. Va ser la llevadora del municipi, assistint la majoria de parts de l'època. Durant la seva joventut, el metge de St. Vicens li va ensenyar la professió, uns coneixements que, posteriorment, ella va traspassar a un dels seus 4 fills, Joan Casas Utset, que curava l'espatllat i feia de practicant. Amàlia Utset va viure al carrer Calvari i diferents veus afirmen que no se li va morir mai cap infant. La llevadora va morir el 6 de gener de 1980, als 97 anys.  • Plaça Amàlia Utset.
  • Plaça Amàlia Utset.
  • Plaça Amàlia Utset.
  • Plaça Amàlia Utset.
  • Plaça Amàlia Utset.
  • Plaça Amàlia Utset.
  • Plaça Amàlia Utset.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats