Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Programa de prevenció de drogues a l’Institut

2 de març de 2020


Projecte Home Catalunya està implementant Joc de Claus als grups d’ESO

 

Durant el curs 2019-2020, l’entitat Projecte Home Catalunya està implementant el programa Joc de Claus als grups d’ESO de l’Institut de Vacarisses. És el segon any en què es duu a terme aquesta iniciativa i, per garantir-ne la continuïtat, l’Ajuntament de Vacarisses ha signat un conveni amb Projecte Home Catalunya i l’Institut del municipi, de manera que el consistori pot fer-hi una aportació econòmica.

 

L’objectiu de Joc de Claus és la prevenció de drogues i altres conductes de risc, fomentant habilitats per a la vida a través de 6 unitats didàctiques: Gestió emocional, Estratègies cognitives, Interacció social, Oci i temps lliure, Informació sobre drogues i Valors. I és que l’Institut és un espai idoni per promoure actituds i comportaments saludables, així com per adquirir competències socials que enforteixin l’alumnat davant les diferents conductes de risc.

 

El programa Joc de Claus no només s’adreça a alumnes, sinó també a famílies i professorat, a qui es capacita per aplicar el programa a l’aula. Precisament, els materials de Joc de Claus són una plataforma virtual e-learning, fitxes de família per al treball conjunt a casa i un manual per al professorat, amb contingut teòric i una guia metodològica d’aplicació.

 

Amb tot plegat, es pretén evitar, reduir i/o retardar l’ús de l’alcohol i altres drogues entre l’alumnat; evitar l’assetjament escolar, i promoure una actitud crítica i conductes alternatives saludables davant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

 

Projecte Home Catalunya és una organització no governamental que, des de 1995, treballa per la sensibilització social, la prevenció i el tractament de les addiccions a Catalunya.


Relació directori

Institut de Vacarisses

  • Telèfon 93 828 03 22


  • Programa Joc de Claus

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats