Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Prova pilot per impulsar la transformació digital

15 de gener de 2020


Impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, a Vacarisses hi han participat dues empreses del polígon industrial Can Torrella

 

En el marc del projecte Impuls de la digitalització a les empreses de la mesura Indústria 4.0: coneixement i Innovació del Pacte per la Reindustrialització, sorgeix la necessitat de definir i realitzar actuacions específiques per facilitar la transformació tecnològica de les empreses al Vallès Occidental. I és que la innovació digital i tecnològica esdevé, en l’actualitat, un factor clau per accelerar la competitivitat de les empreses i fer front als nous reptes de futur.

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), d’acord amb les necessitats manifestades pels ajuntaments, ha iniciat una experiència pilot, com a complement d’altres recursos ja existents. Durant l’any 2019, hi han participat 8 ajuntaments, entre els quals hi ha Vacarisses, on participen dues empreses del polígon industrial Can Torrella.

 

L’objectiu principal de la intervenció ha estat facilitar, bàsicament a PIMEs industrials, un primer diagnòstic per implementar la indústria 4.0, així com una primera orientació d’actuacions a seguir. La fase inicial del projecte va ser el disseny d’una eina de prediagnosi per objectivar l’avaluació del nivell de maduresa digital de les empreses, a través de 40 ítems organitzats en 6 categories: Estratègia i cultura digital, Productes i serveis, Processos productius, Persones, Ecosistema i Infraestructures. El nivell digital es va avaluar en Newcomer, Beginner, Experienced i Advanced.

 

Un total de 28 empreses dels municipis participants han testejat aquesta eina pilot. Els principals resultats extrets permeten concloure que un 86% de les empreses entrevistades (24) presenten un nivell beginner (inicial). Així doncs, en termes generals, les situa en un baix nivell d’implantació de tecnologies digitals. De la resta d’empreses entrevistades, només 1 (3%) va presentar un nivell experienced i 3, un nivell advanced (11%). Els sector més digitalitzats que s’han identificat són el metall, el químic i el tèxtil.

 

Les principals accions que les empreses participants haurien de realitzar per fer front als nous reptes digitals són la redefinició del model de negoci, el desenvolupament de nous productes més sostenibles, l’automatització de processos, la vinculació al territori, la integració horitzontal, la formació específica digital i la millora de la traçabilitat del processos amb sistemes de gestió. En aquelles empreses en què s’han identificat oportunitats i interessos reals per iniciar actuacions adreçades a facilitar i accelerar canvis tecnològics, ja s’estan cercant recursos i eines que puguin ajudar en el procés de transformació.

 

Per valorar i reforçar la continuïtat del projecte i realitzar noves aportacions, es farà una nova reunió de seguiment entre els ajuntaments participants i aquells interessats, per reforçar les sinèrgies creades i continuar treballant per consolidar un territori amb empreses altament competitives i tecnològiques.  • Sessió de treball dels membres del Pacte per la Reindustrialització. Gener 2018. Font: CCVOC

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats