Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a Maria Expósito

3 de gener de 2020


“David Bisbal és una persona molt sincera”

 

Maria Expósito té 15 anys. Va néixer a Vacarisses i viu a Can Serra. Fa dos anys que estudia música a lInstitut de Viladecavalls i ja suma diversos èxits en la seva curta trajectòria. Lany passat, va actuar com a solista del certamen anual Com sona l'ESO? i acaba de ser semifinalista del concurs La Voz Kids, dAntena 3, formant part de lequip de David Bisbal.

 

Abans de res, enhorabona per haver arribat tan lluny a La Voz Kids! Comencem pel principi... A les audicions a cegues, vas captivar tots els coaches interpretant All I ask, dAdele. Per què vas escollir David Bisbal?

En realitat, no hi anava amb cap idea, però ell va ser qui més em va arribar al cor i vaig pensar que n’aprendria molt. A més, era qui més m’agradava dels quatre, juntament amb Melendi. També va haver-hi un bloqueig de Bisbal a Vanesa Martín.

 

Com has viscut loportunitat de conèixer personalment i aprendre dun dels grans noms de la música a nivell internacional?

És una persona molt sincera. La gent pot pensar que estan actuant, però, en persona, són tal com es mostren a la televisió. A més, vaig aprendre moltíssim, perquè dona bons consells. Es nota que ha passat per un programa similar, Operación Triunfo, i que ens entén. El seu consell estrella per a tot l’equip va ser que no triomfa qui guanya, sinó qui dona constància al seu treball i lluita pel seu somni. Ens ho vam aplicar tots. I el mateix quan va aparèixer Niña Pastori, l’ajudant de Bisbal al programa. És que són humans com tots nosaltres i també s’equivoquen. Rèiem molt perquè, a vegades, fins i tot els sortia algun gall!

 

I en general, com ha estat lexperiència de participar a La Voz Kids?

Ho he viscut sempre des de l’alegria i l’orgull, però mai des de la competició. Sempre ens han deixat clar, tant a nosaltres com als nostres pares, que és un joc per passar-s’ho bé. Així que he viscut cada moment com si fos l’últim. Llavors, el que realment et molesta a l’hora de sortir del programa és no tornar a veure les amistats que has fet, en comptes de saber que no vas a guanyar. Igualment, la complicitat que tens amb alguns la mantens, encara que visquis lluny.

 

Alguna anècdota o curiositat que puguis compartir amb nosaltres?

Moltes! Per exemple, com que ens recollien molt aviat a l’hotel, en arribar a la sala, a Salva, Alan i a mi ens van donar una manta perquè hi feia molt fred, ens vam estirar i ens vam quedar adormits abans d’una entrevista. De fet, van penjar-ho a Youtube, tot i que pensàvem que ho esborrarien. Un altre dia, a la perruqueria, em van fer un pentinat que no m’agradava gens. No vaig dir res perquè em sabia greu, però m’ho van notar per la cara que feia i me’l van acabar canviant. És que hi havia gent que es queixava tota l’estona o, per exemple, a algú que cantava molt flamenc li posaven unes botes i uns leggins!

 

És que, a la televisió, no veiem tota la feina que hi ha darrera la pantalla…

El que em va sorprendre molt és la quantitat de gent que hi ha treballant. Pel matí, quan arribàvem, sempre ens quedàvem amb la mateixa persona en una sala. Després, assajàvem la coreografia i la veu, primer amb un vocal coach i després amb Bisbal. Continuàvem amb maquillatge i vestuari, moltes entrevistes i, finalment, entràvem a plató. Pràcticament, cada dia era la mateixa rutina.

 

Traslladem-nos al orígens de tot. Don et ve la passió per la música?

No ho sé, la veritat, perquè ningú de la meva família canta, però sí hi ha molta gent a qui li encanta la música, com a la meva mare. Jo crec que la passió em ve perquè, des de molt petita, escolto música. Al principi, sols cantava a casa, però, ja a l’institut, vaig començar a cantar més seriosament perquè m’ho va dir una professora.

 

Quins són els teus estils i cantants preferits?

Quan era més petita, m’agradava molt Adele. Ella ho era tot, no hi havia ningú més. Però després vaig començar a obrir-me a altres estils i a escoltar més gent. Ara m’està agradant més cantar cançons en castellà; per exemple, m’agrada molt Vanesa Martín i altres artistes espanyols. També canto en anglès, gràcies a la meva professora de cant, que és molt rockera i ho canta quasi tot en aquesta llengua. Així, també escolto Aretha Franklin i Tracy Chapman, perquè vull obrir-me i impregnar-me de totes les cultures per saber com fer-me un estil propi. Ara estic més  aviat descobrint.

 

Encara ets molt jove, però ja tens decidit a què t’agradaria dedicar-te?

A la música. El que més m’agradaria seria poder compondre les meves pròpies cançons, que encantessin a la gent i poder recórrer el món fent concerts.

 

I després de La Voz Kids, què? Algun projecte que ens puguis avançar?

Hi ha una cosa pendent… Bisbal em va invitar a cantar al seu concert de Barcelona al maig. A veure…! De moment, faig classes de piano i cant i, al 2020, m’agradaria començar classes de guitarra. Quan acabi l’ESO, faré el batxillerat d’Escèniques i, després, a l’ESMUC.

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: El camí roig cap a Montserrat perquè quasi connecta amb casa meva

Un record vacarissà: Quan vaig cantar la meva primera cançó a l’escola, la Font de l’Orpina, a finals de curs, d’Adele

Una activitat vacarissana: Sortir a córrer i caminar fins a Sant Geroni

Una millora per al municipi: Fer més concerts en festes, curses…

Un llibre: Qualsevol d’Stephen King

Una pel·lícula: Pesadilla en Elm Street

Un personatge de ficció: El nen protagonista de la pel·lícula Coco perquè continua tocant la guitarra i perseguint el seu somni, encara que no el deixin

Un personatge real: Alejandro Sanz

Un plat: Pasta  • Maria Expósito, cantant a La Voz Kids.
  • Maria Expósito, amb David Bisbal.
  • Maria Expósito, cantant a La Voz Kids.
  • Maria Expósito, a La Voz Kids.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats