Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a You Can Save Them

4 de desembre de 2019


“Amb 5 € al mes, podeu ajudar, i molt, nens necessitats”

 

You Can Save Them Association és un projecte solidari amb seu a Vacarisses, que treballa per ajudar nens i nenes de tot el món que no poden tenir una infància digna. Els infants són, precisament, protagonistes d’aquestes dates nadalenques i n’hem volgut parlar amb el fundador de You Can Save Them, Ricard Arderiu.

 

Com va sorgir la idea de crear You Can Save Them?

Sempre he pensat que no és just que hi hagi nens que pateixin fam, guerres, fred, malalties, falta de recursos... No és just! Tots els nens mereixen tenir una família, amics, poder jugar, poder menjar... Suposo que, quan tens fills, això encara t’afecta més i, després d’algun viatge a Vietnam i Marroc, i veure nens que realment no tenen res, vaig decidir que no em podia quedar de braços plegats i vaig fundar aquesta ONG.

 

Quin és el seu funcionament?

El funcionament és molt simple. Recaptem diners a través de particulars que es fan socis o de donatius puntuals, i els destinem a diferents projectes d’ajuda, diversificant i intentant arribar a diferents col·lectius de nens amb diferents problemes. El nostre objectiu és ser 100% transparents i poder sempre demostrar als nostres socis en quins projectes i accions d’ajuda destinem el que hem recaptat.

 

Com valoreu la rebuda i l’evolució de l’entitat des de la seva creació, fa gairebé dos anys?

Tot i que l’entitat es va constituir fa un parell d’anys, no ha estat fins aquest any que hem començat a captar socis i a donar a conèixer la nostra ONG, i la veritat és que força bé! Tot i això, és complicat, ja que, malauradament, hi ha hagut casos de frau relacionats amb ONGs i la gent desconfia bastant. Però, precisament, nosaltres treballem amb transparència i volem ser propers, de forma que, al nostre web, trobareu les nostres dades de contacte per si voleu conèixer-nos amb més detall, teniu dubtes, etc.

 

En quins projectes esteu treballant actualment?

Actualment, tenim diferents fronts oberts, però, segurament, les properes ajudes que realitzarem seran als anomenats street children de Bombai, nens sense llar que passen els dies als abocadors, remenant entre escombraries, en condicions lamentables d’higiene i salut. També quan puguem, volem ajudar nens d’Uganda, el Marroc i Síria, i si tot va bé, durant l’any vinent, anirem ampliant els projectes d’ajuda cap a altres col·lectius d’infants necessitats.

 

S’apropa el Nadal i, malauradament, massa infants no podran gaudir-ne. Organitzeu alguna acció especial per a aquestes dates?

Estarem presents a la Fira de Nadal de Vacarisses amb una paradeta, on ens donarem a conèixer, us podrem explicar personalment el projecte i vendrem llibres de segona mà, en molt bon estat, per tal d’intentar recaptar més fons. No dubteu de passar per la paradeta i fer un cop d’ull; segur que trobeu algun llibre interessant i ens podeu ajudar!!!

 

Com es pot col·laborar amb l’ONG?

La millor forma de col·laborar és fent-se soci, a través del nostre web i a partir de tan sols 5€/mes. Es tracta d’un import molt petit, però, amb aquesta quantitat, podeu ajudar, i molt, nens necessitats. També, a través del mateix web, podeu fer donatius de forma puntual. I per últim, participant en diferents esdeveniments que tenim intenció de muntar o comprant algun producte de venta solidària, com a la propera Fira de Nadal de Vacarisses. Tot suma!!

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: La Torrota

Un record vacarissà: La nevada de fa un parell d’anys

Una activitat vacarissana: La Tapa del s. XVIII

Una millora per al municipi: La pressió de l’aigua

Un llibre: Shantaram

Una pel·lícula: La vida es bella

Un personatge de ficció: Robin Hood

Un personatge real: Kilian Jornet

Un plat: Cargols a la llauna  • Ricard Arderiu, fundador de You Can Save Them.
  • Ricard Arderiu, al Vietnam.

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats