Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

S’aproven els pressupostos de 2020

29 de novembre de 2019


Les àrees que més augmenten són les de Seguretat Ciutadana i Acció Social

 

El ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses es va centrar en els pressupostos de 2020, amb un import de 9.361.940,75 euros, un 5,59% més que l’any anterior, gràcies als ingressos provinents del segellament de l’abocador de Coll Cardús, les tones que entren al CTR per a reciclatge i la pujada d’algunes taxes. D’aquesta manera, els diners destinats a inversions, 536.000 euros, augmenten un 75%.

 

Una de les inversions previstes correspon a una aportació del PSC referent a la renovació de canonades d’aigua en alguns carrers de Can Serra i Torreblanca I, que havien quedat obsoletes i que causaven fuites freqüentment. Per continuar millorant el subministrament d’aigua, també se substituiran aparells com comptadors, reductors, etc. Altres inversions aniran destinades a equipaments, com la zona esportiva de Can Serra, la pista del Ventayol, La Fàbrica i la Biblioteca El Castell. I continuant amb l’aposta per les energies verdes, s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta del poliesportiu municipal i l’enllumenat de La Creu serà substituït per tecnologia LED.

 

Per àrees, la que més incrementa el seu pressupost és Seguretat Ciutadana, per la instal·lació de càmeres de vigilància d’accés de vehicles, noves emissores per a la Policia Local, una app i l’augment del número d’agents. En aquest cas, s’han tingut presents algunes demandes del grup de Veïns per Vacarisses (VxV).

 

La següent regidoria amb major dotació és Acció Social, per la implementació del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), que aposta per una nova mirada dels serveis socials, més preventiva. També augmenten els imports destinats a la nova regidoria de Sanitat i Benestar Animal, per l’augment del servei de recollida d’animals perduts o abandonats i les conseqüents campanyes per una tinença responsable; Polítiques de Gènere, per a la ubicació de Punts Lila durant les festes majors; Educació, per continuar apostant per l’Aula d’Adults i oferir nous cursos de català i anglès; Joventut, destacant la reforma del sostre del casal de joves o Punt de Vol, i Cultura, per consolidar els programes culturals ja endegats i per impulsar un nou premi literari.

 

En la seva explicació dels pressupostos, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, també va voler destacar els projectes que s’emprendran des de Medi Ambient per conservar i estudiar les rieres del municipi i la major col·laboració amb l’Institut d’Ornitologia de Catalunya (ICO). A més, des de Mobilitat Territorial, s’està estudiant com millorar el transport públic a Vacarisses, un replantejament que requerirà la posada en marxa d’una app per a les persones usuàries.

 

En definitiva, “presentem uns pressupostos que creixen en relació amb els de l’any anterior i que reparteixen la inversió per tot el territori amb actuacions en diverses urbanitzacions”, va expressar Masana. “L’objectiu és millorar la qualitat de vida de la nostra ciutadania, a partir de demandes fetes pel mateix veïnat, associacions, entitats i alguns grups municipals”, va concloure l’alcalde vacarissà.

 

Els pressupostos de l’equip de govern van rebre el suport del PSC per tractar-se de “propostes progressistes i d’esquerres”, tal com va afirmar la regidoria socialista Concepción Miranda, qui també va remarcar “la bona gestió econòmica dels darrers anys, que ha reduït l’endeutament de l’Ajuntament”.

 

VxV, Movem Vacarisses (MV) i Ciutadans (C’s) van abstenir-se. Pedro Serna, de VxV, va agrair haver pogut fer-hi aportacions, però va lamentar: “Esperàvem una major resposta de l’equip de govern quant al manteniment de carrers del Ventayol mentre no s’urbanitzin”. Des de MV, Clara Fuster, va mostrar la disconformitat del seu grup, “no tant per les propostes, sinó per les carències en àrees que considerem prioritàries, com Mobilitat, Urbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Educació”. La regidora de C’s, Estefanía Muñoz, no va intervenir.

 

En canvi, UIPV va votar en contra dels pressupostos presentats. Salvador Boada va demanar que “es racionalitzin els projectes”, ja que consideren que no cal remodelar alguns dels espais previstos. “Els diners s’han de gestionar millor per intentar que la gent pagui el mínim”, va afegir el regidor.

 

Moció conjunta per demanar un mercat setmanal

La majoria de partits de l’oposició, UIPV, VxV, MV i Cs, van presentar ahir una moció per crear un mercat setmanal no sedentari a Vacarisses. Després d’un debat per acceptar alguns canvis, la proposta es va aprovar per unanimitat. Així, també es facilitarà que tots els comerços de l’Associació de Comerciants del municipi participin al mercat amb una paradeta, a més d’oferir-los assessorament tècnic per millorar la seva oferta comercial. A més, es consensuarà l’oferta de paradistes i productes que més pot interessar per a un futur mercat.

 

Moció per crear un recinte de cal·listènia

L’altra moció presentada al ple d’ahir va arribar de la mà de C’s. En aquest cas, la proposta era que l’Ajuntament estudiés la viabilitat de construir un recinte o un parc de cal·listènia “el més complet possible i amb terra de cautxú o sorra fina, accessible per a persones amb mobilitat reduïda”. Amb aquest, es vol potenciar aquesta disciplina esportiva, que consisteix en un sistema d’exercicis físics amb el propi pes corporal. El regidor d’Esports, Pere Casas, va assegurar que s’estudiarà la viabilitat de la proposta, ja que està en consonància amb l’aposta per potenciar esports minoritaris i l’esport en general “com a eina de cohesió social”. Tots els grups municipals van votar a favor de la moció, excepte el PSC. “Es tracta d’un esport minoritari i ara no és una actuació prioritària”, va argumentar Miranda.

 

Manifest pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Abans del torn de prec i preguntes, la regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó, va llegir el manifest institucional pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, commemorat el passat 25 de novembre.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats