Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Comunicat Dia Mundial de la Sida

29 de novembre de 2019


Ni estigma ni discriminació!

 

Des de l’any 1987, l’1 de desembre es celebra el Dia Mundial de la Sida a tot el món per recordar a la societat que hem de continuar actius, sense defallir, en la resposta enfront del VIH.


Cal que tots treballem per millorar la qualitat de vida de tota la població, evitar noves infeccions, diagnosticar-les tant aviat com sigui possible per millorar el pronòstic de la persona afectada i evitar la transmissió.


A Catalunya, el compromís polític i social ha permès, per una banda, el desplegament d’instruments com el Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, un pla ampli, sostenible i avaluable que engloba els objectius i actuacions en un marc de col·laboració intersectorial i com l’Acord Nacional per afrontar l’epidèmia del VIH a Catalunya i lluitar contra l’estigma relacionat que insta a la creació del Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb el VIH; i per l’altra, ha facilitat la planificació, l’impuls, la coordinació i l’avaluació de les actuacions
mitjançant el Programa de prevenció, control i atenció al virus d’immunodeficiència humana, les infeccions de transmissió sexual i les hepatitis víriques.


Cal continuar en aquest camí de l’esforç conjunt de les administracions, del teixit associatiu, de les societats científiques i de la societat en general per a la prevenció de la infecció amb tots els elements i les eines disponibles en aquests moments: l’educació, la sensibilització, la inclusió, el respecte a qualsevol mena de diversitat, l’empoderament, el diagnòstic precoç, el tractament com a prevenció, la profilaxi prèvia a l’exposició i l’atenció a la cronicitat.


La lluita contra l’estigma i la discriminació cap a les persones amb VIH és responsabilitat d’una societat compromesa amb els drets humans ja que empitjoren la qualitat de vida i la salut, produeixen desigualtats en l’accés a serveis socials, jurídics i sanitaris, al mercat laboral i a l’habitatge entre d’altres. El Pacte Social ha de constituir les bases de l’estratègia per a la resolució d’aquesta vulneració de drets.


Aquesta jornada és una nova oportunitat per insistir en què els avenços científics i socials han millorat la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb VIH però també per recordar que cada any es produeixen noves infeccions i que malauradament no es disposa d’un tractament curatiu. Com a societat, tenim pendents importants reptes que hem d’encarar plegats i avui és un dia immillorable per afegir-nos-hi.  • Dia Mundial contra la SIDA

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats