Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’Ajuntament de Vacarisses demana l’amnistia de les persones preses polítiques catalanes

15 d'octubre de 2019


Ahir es va celebrar un ple extraordinari urgent per donar resposta a la sentència del Tribunal Suprem

 

Com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem, l’Ajuntament de Vacarisses va convocar ahir un ple extraordinari urgent. El primer punt de l’ordre del dia era l’acceptació de la urgència de la sessió, acceptada per unanimitat, amb l’excepció de la regidora de Cs, que no va assistir-hi.

 

Tot seguit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va llegir la moció de resposta a la sentència i en defensa de l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i el dret d’autodeterminació. El text va ser presentat per ERC i també s’hi va adherir UIPV.

 

Durant els seus torns de paraula, UIPV i MV van sol·licitar alguns canvis en la moció original, consensuada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Ambdues formacions vacarissanes van demanar afegir treballar per esdevenir República Catalana o “el sistema polític que decideixi la ciutadania”. L’altre aclariment, en aquest cas sols de MV, es referia a l’acord setè de la moció, per especificar que, a l’acte del 26 d’octubre al Palau de la Generalitat, el president de Catalunya ha convocat alcaldes i alcaldesses. Per la seva banda, des de VxV, es van voler puntualitzar altres acords, com el segon, referent a les persones a l’exili: “No veiem igual els presos que els exiliats, que estan vivint perfectament.”

 

Després del debat i d’arribar a un consens sobre el text inicial, es va procedir a votar la moció, que va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte el PSC, que va posicionar-s’hi en contra. “El judici i la sentència són producte de l’error comès pels dirigents independentistes en saltar-se la llei i d’un fracàs estrepitós de la política”, va afirmar la regidora socialista, Concepción Miranda.

 

Masana va cloure el ple extraordinari urgent d’ahir condemnant la repressió que s’estava vivint en aquells moments a l’aeroport del Prat, així com les pilotes de goma llençades per la Policia Nacional espanyola i que estan prohibides a Catalunya.  • El personal de l’Ajuntament de Vacarisses, en una aturada de deu minuts per mostrar el seu rebuig a la sentència del Suprem.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats