Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Projecte de reordenació de la cruïlla entre la BV-1212 i el carrer Salvador Badia

14 d'octubre de 2019


L’objectiu és augmentar la seguretat en els desplaçaments per una zona que concentra la major part d’equipaments municipals, amb prioritat per a vianants

 

La carretera BV-1212 travessa la trama urbana de Vacarisses. El tram comprés entre el PK 0+000 i el 0+150 està situat just enmig del nucli, on, a més, es concentra la major part dels equipaments municipals, com l’escola Pau Casals, l’escola bressol El Cuc, el CAP, el Casal de la Gent Gran, La Fàbrica i el Punt de Vol, així com l’oficina de Correus, entre d’altres.


A més a més, en aquest tram, conflueixen les cruïlles de la carretera amb els carrers de La Torrota i Salvador Badia, que, pel seu pendent pronunciat i per la corba tancada que fa la BV-1212, no ofereixen una bona visibilitat. I és que la topografia de la zona és abrupta. El pendent longitudinal de la BV-1212 en aquest tram és variable, amb un 4% a l’oest de la confluència del carrer Salvador Badia i un 7,5% a l’est d’aquest vial. S’hi afegeix que, altram més proper a la BV-1212, aquest mateix carrer té un pendent longitudinal de l’11,5%.


Per tant, aquesta cruïlla viària presenta uns desnivells que en dificulten la mobilitat, tant de vianants com de vehicles. A aquesta dificultat, s’afegeixen problemes d’estacionament de vehicles i, com a conseqüència de tot plegat, també de seguretat viària.


Amb l’objectiu de solucionar aquestes problemàtiques, es preveu reordenar la cruïlla de la carretera BV-1212 amb el carrer Salvador Badia. A més, al tram amb major trànsit de vianants (als entorns de la cruïlla amb el carrer de La Torrota), s’instal·larà una plataforma única, que anivellarà vorera i calçada.


Actuacions del projecte
· Definir una plataforma única amb la calçada i vorera al mateix nivell, en un tram de 30 m de longitud a la carretera BV-1212, a l’alçada de la cruïlla amb el carrer de La Torrota.
· Definir una plataforma única amb la calçada i vorera al mateix nivell, en un tram de 40 m del carrer Salvador Badia, just a la confluència amb la carretera BV-1212.
· Reordenar la zona de vianants delimitada pel carrer Salvador Badia, la carretera BV-1212, el Casal de la Gent Gran i el CAP.
· Reordenar l’espai viari de comunicació de la plataforma del Casal de la Gent Gran i el CAP amb la Plaça de la Dona.
· Millorar els serveis urbans a l’àmbit d’actuació (xarxes de clavegueram, enllumenat viari i fibra òptica).



  • Cruïlla entre la BV-1212 i el carrer Salvador Badia.
  • Plànol del projecte de reordenació de la cruïlla.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats