Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

L’Ajuntament de Vacarisses rebutja el deute reclamat per Endesa pel bo social elèctric

6 de setembre de 2019


La companyia demana el pagament de quasi 22.000 euros i amenaça amb talls, que afectarien 13 famílies del municipi en situació de vulnerabilitat

 

A principis d’agost, Endesa va enviar als ajuntaments catalans una carta reclamant el pagament del 50% del deute de persones i famílies en situacions vulnerables, i amenaçant amb talls per al proper mes d’octubre. En el cas de Vacarisses, on es demanen quasi 22.000 euros, serien 13 les famílies afectades.

 

Davant aquesta situació, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va convocar dimecres representants de 150 governs locals de la demarcació i, ahir, una cinquantena d’ajuntaments de tot Catalunya van trobar-se a Terrassa per debatre una declaració conjunta i un text per presentar mocions als propers plens municipals. L’alcaldessa en funcions de Vacarisses, Olga Serra, va participar en ambdues trobades.

 

Així, s’exigirà a Endesa i les empreses subministradores la condonació del deute acumulat per les famílies protegides per la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. A més, qualsevol negociació futura haurà de ser en el marc d'un conveni signat entre les empreses elèctriques i les administracions públiques catalanes, on quedin garantits i establerts els fons previstos a la mateixa llei. De fet, es considera que, si aquest conveni no s’ha signat encara, és per la manca de voluntat de les companyies subministradores, motiu pel qual els ajuntaments no reconeixen cap deute.

 

En els acords presos ahir a Terrassa, també s'insta el Govern de la Generalitat a seguir assumint el lideratge polític en la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable, promovent la negociació amb les companyies i l'establiment dels convenis previstos a la llei. L’objectiu d’aquestes accions és reforçar el front comú dels ajuntaments catalans i establir el full de ruta a seguir.

 

Una llei aprovada per unanimitat

Fruit d'una Iniciativa Legislativa Popular sorgida de moviments socials i que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, la Llei 24/2015 estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquests subministraments.  • Trobada d'alcaldes i alcaldesses a Terrassa.
  • Trobada d'alcaldes i alcaldesses de la demarcació de Barcelona.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats