Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Finalitza la reforma de la Plaça d’Amàlia Utset

9 de maig de 2019


L’espai del C/ del Rossinyol s’ha ordenat integralment per fer-lo més saludable i reduir-ne els costos de manteniment

 

Al març, es va iniciar una actuació a l’espai format pel C/ del Rossinyol, amb l’objectiu d’ordenar-lo integralment per fer-lo més saludable i reduir-ne els costos de manteniment, solucionant alhora problemes existents com l’erosió del sòl. A més, s’han delimitat les diferents zones, separant clarament (amb pilones de fusta) les més naturals d’aquelles on poden accedir-hi vehicles.

 

D’una banda, s’ha millorat la gestió de l’aigua de pluja, que creuava l’espai en línia recta i sense infiltrar-se, arrossegant la terra erosionada fins a la carretera. Ara, a través d’una reixa de recollida d’aigua i un tub drenant, aquest recurs s’aprofita per regar el parterre amb plantes aromàtiques. Alhora, s’ha aconseguit que l’aigua s’infiltri poc a poc i perdi força.

 

Amb l’objectiu d’aprofitar la humitat del lloc, s’ha millorat la biodiversitat de l’espai amb vegetació autòctona, creant jardins de vida silvestre que poden servir com a refugi de fauna. Així, al parterre, s’hi han plantat romanís i sàlvies, mentre que dos roures martinencs i un pi pinyoner donen entitat a l’inici i el final de l’indret.

 

Amb tot plegat, s’ha volgut crear un espai més lligat a l’entorn natural. Per aquest motiu, s’han emprat materials naturals, com fusta de castanyer produïda a Catalunya, pedra de la zona, xarxa de coco i escorça de pi. • La plaça d'Amàlia Utset, després de la reforma.
 • Plànol de la reforma.
 • Infografia sobre les millores.

COMENTARIS

 1. Pere Casas   
  Bon dia senyora Karen,

  cert, de fet en breu s'ha de posar una Font, un aparcabicicletes, així com senyalitzacions on s'explica el nom de la plaça Amàlia Utset (que va sorgir d'un procés participatiu organitzat per l'Ajuntament de Vacarisses per tal de feminitzar l'espai públic), i el com i perquè s'ha fet aquesta remodelació de l'espai (com circula l'aigua, el tipus de vegetació, etc)
  23/05/2019 09:58:20
 2. Karen   
  Hola també fa falta un bebedero de aigua potable.
  14/05/2019 18:09:37

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats