Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Plaça d’Amàlia Utset

30 d'abril de 2019


La població ha escollit la figura d’aquesta llevadora vacarissana per posar nom a la plaça del C/ Rossinyol

 

En motiu del Dia Internacional de la Dona, es va endegar un nou procés participatiu per triar nom per a la plaça del C/ Rossinyol, que està en fase de rehabilitació. Després d’un període per proposar diferents opcions, es van obrir les votacions.

 

Es van rebre 82 vots, 34 de presencials, mitjançant l’urna que hi havia a la Recepció de l’Ajuntament, i 48 de digitals, a través de la plataforma Decidim. La proposta més votada va ser la d’Amàlia Utset, amb un 79% dels vots.

 

Amàlia Utset Sanmartí va nàixer a Vacarisses el 6 de gener de 1883, filla de cal Pau Maians. Va ser la llevadora del municipi, assistint la majoria de parts de l'època. Durant la seva joventut, el metge de St. Vicens li va ensenyar la professió, uns coneixements que, posteriorment, ella va traspassar a un dels seus 4 fills, Joan Casas Utset, que curava l'espatllat i feia de practicant. Amàlia Utset va viure al carrer Calvari i diferents veus afirmen que no se li va morir mai cap infant. La llevadora va morir el 6 de gener de 1980, als 97 anys. • Plaça d'Amàlia Utset

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats