Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

El Dia de la Dona, a Vacarisses

11 de març de 2019


Narracions orals, xerrades, films i teatre, entre les activitats organitzades amb les dones com a protagonistes

 

Un any més, l’Ajuntament de Vacarisses ha volgut sumar-se a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona. Així, s’han programat un seguit d’activitats amb les dones com a protagonistes.

 

El toc de sortida van donar-lo les narracions orals Mujeres estremecedoras, a càrrec de l’actriu Sandra Rossi, històries en què la dona jugava diferents rols. Va ser dilluns, al Casal de la Gent Gran, davant un públic d’una trentena de persones.

 

Dijous, la Sala Neus Català d’El Castell va acollir la xerrada Resiliència i estratègies d'afrontament en el camí per la igualtat de gènere: una perspectiva de la Psicologia, a càrrec de Carme Espelt i Roser Nadal, de l'equip d'investigadores de la Fundació Parc Taulí de Sabadell i de l'Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va parlar sobre algunes diferències entre homes i dones, i com ens afecta l'estrès. Alhora van donar a conèixer el projecte del qual formen part i on busquen dones voluntàries per participar en un estudi de gènere.

 

El mateix dijous, al vespre, es va inaugurar el cicle Mostra de Films de Dones, en què, a banda de presentar-lo, es van projectar tres curtmetratges dirigits per dones. Una iniciativa amb continuïtat, amb més projeccions a l’abril i al maig.

 

El mateix Dia de la Dona, divendres 8 de març, va haver-hi un concentració al davant de l’Ajuntament, que es va cloure amb la lectura del manifest a càrrec de la primera tinent d’alcalde, Olga Serra. I ja al vespre, el Grup de Teatre Jove de Vacarisses va oferir la primera sessió de l’obra Revolta de Bruixes, al Casal de Cultura. La peça es va representar també dissabte i diumenge, amb molt èxit d’assistència, amb més de 400 butaques plenes.

 

El Punt de Vol serà l’equipament encarregat de tancar la programació pel Dia de la Dona, amb una xerrada sobre la copa menstrual i la salut sexual femenina, el proper dijous. A més, al llarg d’aquest mes, alumnat de l’Institut de Vacarisses gravarà un flashmob al voltant del 8M.

 

Feminitzem l’espai públic

I us recordem que, fins divendres, podeu proposar noms de dona per a l’espai situat entre el C/ Rossinyol i l’avinguda Muriel Casals. Participa-hi!  • Concentració al davant de l'Ajuntament.
  • Narracions orals, al Casal de la Gent Gran.
  • Xerrada a El Castell.
  • Lectura del manifest perl 8M.

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats