Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Vacarisses s’uneix al protocol comarcal per un espai públic lliure de violències masclistes

26 d'octubre de 2018


El ple d’ahir també va aprovar l’acceptació del preu ofert pels béns i drets afectats per a l’execució del projecte del nou pou de Torreblanca I

 

El primer punt de l’ordre del dia del ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses va ser adherir-se al protocol comarcal per un espai públic i contextos d’oci lliures de violències masclistes, punt aprovat per unanimitat. Es tracta d’una guia contra les agressions sexistes en tots els esdeveniments d’oci nocturn que tinguin lloc en municipis del Vallès Occidental, incloses les festes majors.

 

L’entitat social Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCiB) ha estat l’encarregada de dinamitzar el grup promotor d’aquest protocol, format per personal tècnic de diferents municipis de la comarca, així com de diferents àrees i departaments. Després de realitzar una diagnosi sobre l’estat de la qüestió al territori, s’ha elaborat el protocol. Ara, l’Ajuntament de Vacarisses adquireix el compromís de disposar d’un circuit local per a un treball en xarxa i un abordatge coordinat de la violència masclista.

 

Per tant, els agents del Vallès Occidental ja disposen d’una eina de suport a la seva tasca de lluita contra la violència masclista en espais públics i contextos d’oci. Aquesta acció s’uneix a d’altres ja desplegades al territori per construir una comarca més igualitària, a través de mesures correctores per lluitar contra la discriminació de gènere i incorporant la perspectiva de gènere en tots els àmbits socials, econòmics, polítics i culturals del Vallès Occidental, a favor de la igualtat d’oportunitats.

 

Preu per afectació de béns per les obres al nou pou de Torreblanca I

Al passat ple de setembre, l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar la relació definitiva dels béns i drets afectats en l’execució de l’obra per instal·lar el bombament del nou pou de Torreblanca I i canalitzar la impulsió fins al dipòsit de distribució d’aigua de la Torre. En aquella sessió, també es va declarar la necessitat d’ocupar les finques afectades i, en conseqüència, es va acordar iniciar l’expedient per fixar-ne un preu just. L’import total de les indemnitzacions a favor de les persones afectades és de 1.976,82 euros. Tots els grups municipals van votar-hi a favor, excepte UIPV, que va abstenir-se. “L’expropiació i la servitud de pas es valoren igual i creiem que no és just”, va argumentar el regidor Salvador Boada.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats