Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Visita guiada a La Sagrera

15 d'octubre de 2018


L’activitat, emmarcada en les Jornades Europees de Patrimoni, pretenia difondre la història de Vacarisses i conscienciar de la importància de conservar els pocs vestigis que en queden

 

Aquest cap de setmana, diversos municipis de Catalunya han celebrat les Jornades Europees de Patrimoni. Vacarisses s’hi ha tornat a unir, amb una visita guiada a La Sagrera, divendres, a càrrec de la Biblioteca El Castell.

 

L’objectiu era explicar l’arquitectura i la història dels edificis que formaven part d’aquest espai sagrat, on els pagesos d’antany podien mantenir segures les seves collites. La visita va començar a la Plaça Major per atansar-se fins a la Rectoria, des d’on es va explicar l’ús del comunidor. Tot seguit, dins de l’església i gràcies a la maqueta de mossèn Sebastià, vam poder fer-nos una idea de com era la llavors anomenada Sagrera.

 

Les cases de Cal Ferrer Vell o Cal Revitxol, juntament amb Cal Cisó, són els únics edificis que ens resten d’aquella època. El recorregut va finalitzar al pati del restaurant El Cingle, que la Montse Estruch ens va obrir per recordar l’antic cementiri i sortir per la porta original d’entrada de llavors.

 

Amb aquesta activitat, l’Ajuntament de Vacarisses pretén difondre la història del municipi amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de conservar els pocs vestigis que en queden. Des de la Biblioteca El Castell, es vol agrair la col·laboració i l’ajuda rebudes per part d’en Josep Mª Farrés i en Joan Vila, a l’hora d’organitzar la visita guiada.  • Visita guiada a La Sagrera.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats