Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a Meditació per la Pau

17 de juliol de 2018


«Vacarisses reuneix condicions estratègiques de bona comunicació i una natura privilegiada»

 

Del 6 al 8 de juliol, Vacarisses va acollir la 2a trobada internacional de Meditació per la Pau. Per conèixer millor aquesta iniciativa i la continuïtat de l’esdeveniment, hem parlat amb les persones encarregades de la seva organització, Mercedes Blasco i Quico Barranco.

 

Abans de res, en què consisteix la trobada internacional de Meditació per la Pau?

L’objectiu és difondre l’activitat de la meditació per aconseguir un estat de calma interior que afavoreixi la presa de decisions personals i col·lectives tendents a la Pau. La trobada consisteix en posar a l’abast de tothom una diversitat de tècniques de meditació, per tal que cada persona pugui reconèixer aquella amb què es troba més còmoda per poder practicar-la si és el seu desig.

 

Qui hi pot assistir?

Qualsevol persona interessada en practicar meditació. És una activitat oberta que està orientada a un públic adult o jove, tot i que també poden participar menors a partir de 14 anys i acompanyats, si respecten les necessitats de silenci.

 

Per què heu escollit Vacarisses com a ubicació?

Vacarisses és un lloc idoni per la bellesa de la seva ubicació, entre els dos parcs naturals. És una localització que reuneix, al mateix temps, les condicions estratègiques de bona comunicació i les d’una natura privilegiada, que afavoreix l’estat de calma i silenci. A més a més, és el poble on vam triar viure fa més de 26 anys i on ens sentim arrelats socialment.

 

Aquest és el segon any que se celebra la trobada. Com ho valoreu?

Caldria fer dues estimacions. D’una banda, gràcies a la qualitat dels ponents, les activitats van ser molt ben valorades pels assistents i es va crear un clima que va transcendir la meditació pròpiament dita i que va afavorir nexes de comunicació i empatia molt forts. No obstant això, la assistència va ser més fluixa de l’esperada i això va deslluir una mica l’esdeveniment. Estem analitzant-ne les causes per poder superar aquest handicap. Tanmateix, volem mostrar el nostre agraïment a l’amic Francesc Pedró, per ser copartícip de l’organització, i a tots els voluntaris que van participar amb entusiasme.

 

Potser és massa aviat per preguntar-ho, però hi ha prevista una tercera edició?

Tal com comentàvem, d’una banda, estem molt satisfets de les activitats, però, de cara a una possible reedició, caldria fer canvis profunds de format, per tal de fer-ho més fàcilment assequible al públic. I, tot i que tenim algunes idees, encara no està definit.  

 

A banda d’aquest esdeveniment, s’organitzen més activitats al llarg de l’any?

Sí. Durant el curs, d’octubre a juliol, es fa pràctica de meditació a la sala C de La Fàbrica, els dissabtes, de les 18 a les 19 h. És una activitat oberta i gratuïta, on pot participar tothom que vulgui i que permet una assistència fixa o esporàdica. Generalment, les meditacions les guio jo mateixa o en Quico Barranco i, després, fem una relaxació. Sempre expliquem els principis bàsics per a les persones que comencen. Intentarem, un cop al mes, portar persones rellevants del món de la meditació per fer una activitat diferent i més complerta. El darrer curs, van tenir el goig de compartir amb en Luis del Val una pràctica de Mindfulness; amb en Sebastià Riera, un Cercle de Sanació, i amb en Jordi Arquès, una sessió de Kirtans o cants de l’Índia. Un objectiu que ens agradaria molt seria integrar-hi altres persones del poble amb experiència en meditació per guiar noves sessions.

 

Qüestionari vacarissà

Un lloc de Vacarisses: Sant Salvador de les Espases

Un record vacarissà: El caqui que hi havia on ara està la plaça Joan Bayà

Una activitat vacarissana: Les passejades per a gent gran que s’organitzen des del CAP

Una millora per al municipi: Allotjament turístic, sens dubte

Un llibre: La Bona sort, de l’Àlex Rovira

Una pel·lícula: Billy Elliot

Un personatge de ficció: La Galadriel, del senyor dels anells

Un personatge real: Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la maternitat d’Elna

Un plat: El gaspatxo


Relació directori

Asociación cultural Madre Tierra

 • Adreça C/ Ginebrer, 7
 • Telèfon 630 62 78 92
 • Email mblascogi@gmail.com
 • Web http://www.meditacioperlapau.com
 • Descripció Fem activitats creatives per a la salut global. Som els promotors de la Trobada Internacional de Meditació per la Pau.

  MEDITACIÓ
  Horari: del 6 d’octubre al juny, dissabtes alterns, a les 18 h
  Lloc: sala C de La Fàbrica
  Preu: gratuït
  Es recomana dur coixí i estora.


 • Meditació per la Pau 2018
 • Meditació per la Pau 2018

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats