Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació Notícies

Entrevista a Vacarisses per La Marató

12 de desembre de 2017


«Hem passat èpoques de crisi molt dures, però la gent continua participant»

 

Des de fa una dècada, cap a mitjans de desembre, té lloc la Festa de la Marató, amb l’objectiu de recollir fons per a la recerca de diverses malalties, protagonistes de La Marató de TV3. Enguany, és el torn de les malalties infeccioses. Parlem amb membres de l’entitat que ho organitza al nostre municipi: Vacarisses per La Marató

 

Com va sorgir l’entitat Vacarisses per La Marató?

L’octubre de 2007, una persona propera patia del cor i es va morir un mes després, mentre li feien un cateterisme. D’altra banda, l’AMPA de la Font de l’Orpina havia organitzat un taller de manualitats de Nadal, un diumenge a la tarda, coincidint amb La Marató de TV3, que, aquell any, estava dedicada, precisament, a les malalties del cor. D’aquí va sorgir la idea, molt improvisada. Sols teníem un lot de joguines i disfresses que cada any ens donava una empresa del polígon i vam preparar un sorteig, una xocolatada i un taller nadalenc. Hi va venir l’alcalde de llavors, Carles Canongia, i en veure què havíem organitzat, ens va plantejar repetir- ho l’any següent. Al 2008, estava tot previst a l’escola Font de l’Orpina, però va començar a ploure i es va haver de traslladar al poliesportiu, on se celebra des de llavors. De fet, és un lloc més accessible i hi cap molta més gent. Al principi, l’organitzadora era l’AMPA de la Font de l’Orpina, però, fa 5 anys, ja vam crear l’entitat Vacarisses per La Marató.

 

Des dels inicis fins l’any passat, quan vau commemorar el desè aniversari, la Festa de la Marató ha evolucionat molt.

Sí, perquè va començar amb un berenar d’un diumenge i ha acabat sent una festa de dos dies, plens d’activitats. Mires enrere i t’adones que s’ha fet molta feina. Des del primer dia, som el mateix nucli de gent, però s’hi han anat afegint més persones, tant a l’organització com entitats i persones voluntàries, que col·laboren de manera altruista i que repeteixen any rere any. De fet, la festa ja està molt consolidada i, quan s’apropen aquestes dates, la gent ens atura pel carrer i ens pregunta. També hi ha empreses que ens donen suport econòmic perquè el destinem a les activitats que vulguem o aportació de material per a la tómbola, un dels actes amb més èxit. Una altra implicació important és la de les escoles, des d’on es gestionen algunes activitats, com el cross infantil i les nadales, gràcies a mestres voluntaris. Això permet dinamitzar molt més la festa. Tampoc hem d’oblidar l’ajuda de l’Ajuntament de Vacarisses des del primer dia, sigui quin sigui el seu color polític.

 

Hi ha alguna novetat en la programació d’enguany?

Hem variat el tipus de concert de la nit de dissabte, ja que no serà tant d’asseure’s a escoltar la música, sinó més per ballar. A més, hi haurà servei de bar. I tornaran activitats ja clàssiques, com l’obertura dels Geganters i la cloenda dels Diables, el caldo d’El Cingle per dinar, els cotxes de policia i ADF, les tómboles, etc.

 

La passada edició, es van superar els 9.000 euros de recaptació, la xifra més elevada des dels inicis de la Festa de la Marató. Com ho valoreu?

Va ser un gran èxit, encara que ja havíem sortit amb una base de més de mil euros perquè vam portar les barres de bar de la Festa Major. Això també ens va permetre organitzar més activitats. D’altra banda, segons la malaltia a què va destinada La Marató de TV3, la recaptació varia. Normalment, les xifres més elevades solen coincidir amb el càncer. Hem passat èpoques de crisi molt dures, però la gent continua participant.

 

Com a persones organitzadores de la Festa de la Marató, què suposen totes les fites aconseguides al llarg de més d’una dècada d’existència?

És una activitat integrada al poble i que fem amb molt gust, però estem intentant que s’hi incorpori gent jove. Passem un cap de setmana esgotador i amb moments de molta tensió per les puntes de gent, problemes que van sorgint, etc. I per primer cop, ens hem organitzat en comissions per distribuir millor les diferents tasques. Fem molta pinya.

 

I finalment, els vacarissans i vacarissanes que vulguin aportar el seu granet de sorra en aquesta causa, com poden fer-ho?

Participant a les activitats organitzades. Hi ajuda molt el temps, així que creuem els dits. Si fa sol, la gent es queda tot el dia i també a dinar. Enguany, a més, coincidirà amb la Fira de Nadal del dissabte 16 i creiem que pot beneficiar que hi hagi diferents actes per sortir de casa.

 

Si vols col·laborar amb la Festa de la Marató: escriu a maratovacarisses@gmail.com • La Marató a Vacarisses.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.
 • 5
  4
  3
  2
  1
  0


 • Icone facebook
 • Icone email
 • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats